Direct door naar content
Gratis proeflessen RaceRunning in Zevenaar afbeelding nieuwsbericht

Gratis proeflessen RaceRunning in Zevenaar

26 juni 2017

Op woensdag 21 juni werd er in samenwerking met Atletiekvereniging de Liemers, RaceRunning NL en Uniek Sporten regio Arnhem een clinic RaceRunning georganiseerd. Dankzij medewerking van 4 scholen voor (Voortgezet) Speciaal Onderwijs van De Onderwijsspecialisten deden 16 kinderen en jongeren mee aan deze clinic. Ook werd er tijdens deze clinic informatie verstrekt aan ouders/verzorgers over deze sport en de mogelijkheden voor het aanvragen van een eigen RaceRunner. 

Deze clinic krijgt een vervolg! 
Vanaf woensdag 5 juli zullen er bij AV de Liemers 4 gratis proeftrainingen plaatsvinden en na de zomerstop nogmaals 4 gratis proeftrainingen. Zo kunnen de deelnemers en ouders/verzorgers ontdekken of deze sport echt bij hen past. Inmiddels hebben 5 deelnemers zich al aangemeld voor deze proeftrainingen. Voor de proeftrainingen worden RaceRunners beschikbaar gesteld. Na afloop van de proeftrainingen kan men vrijblijvend beslissen of men lid wordt van AV de Liemers. Vanaf dat moment kan er ook ondersteuning worden geboden bij het aanvragen van een eigen RaceRunner. 

Wat is RaceRunning?
De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren (bron: RaceRunning NL).

Vragen of aanmelden?
Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan op de volgende data kijken bij AV de Liemers (Heerenmäten 4, 6904 GZ Zevenaar) van 16.00 - 17.00 uur

- Woensdag 5 juli
- Woensdag 12 juli
- Woensdag 19 juli
- Woensdag 26 juli

- Woensdag 30 augustus
- Woensdag 6 september
- Woensdag 13 september
- Woensdag 20 september

Uiteraard is het prettig als je van te voren contact opneemt, zodat AV de Liemers rekening kan houden met jullie komst. Stuur een mail naar racerunning@avdeliemers.nl of neem telefonisch contact op met trainer Frank Harmsen via 06-46090905.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

Prominente sporters wagen zich aan rolstoelhandbal in Scheveningen

Word fitter, vrolijker en zelfstandiger met de School for Sport & Health

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×