Direct door naar content
Nomineer jouw favoriete talent voor de titel “Uniek Sporttalent” afbeelding nieuwsbericht

Nomineer jouw favoriete talent voor de titel “Uniek Sporttalent”

03 juli 2017

Vanaf vandaag kan je jouw favoriete sporttalent nomineren voor de verkiezing “Uniek Sporttalent”. De verkiezing, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO, Nederlandse Loterij, Ziggo en Sublime FM, wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Een zoektocht naar de breedtesporter met een talent in de meest brede zin van het woord. Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken of iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Via de website www.unieksporttalent.nl kan er genomineerd worden. 

Podium bieden
Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Met de verkiezing Uniek Sporttalent wil Fonds Gehandicaptensport een podium bieden aan de sporters om hen, en daarmee de gehandicaptensport, onder de aandacht brengen bij het Nederlandse publiek. In 2015 ging Yanu van Leeuwen (10 jaar) er met de titel en de bijbehorende prijzen vandoor: “Meedoen aan deze verkiezing is super! Ik mag meezwemmen met het Paralympische Zwemteam. En een professionele zwemanalyse en coaching van Bondscoach Mark Faber helpen mij om mijn zwemprestaties verder te verbeteren”, aldus een enthousiaste Yanu. 

Hoe werkt de verkiezing? 
Vanaf  vandaag kan je jouw favoriete sporttalent nomineren via www.unieksporttalent.nl Vanaf 1 oktober kan er gestemd worden op de talenten via de stemmodule op www.unieksporten.nl Er zijn meerdere categorieën. Individueel en teams. Naar aanleiding van 3 stemrondes en 3 vergeven wildcards zijn er twaalf kandidaten geselecteerd voor de halve finale. Zij gaan de sportieve strijd aan om het werven van zoveel mogelijk stemmen. De 2 kandidaten (per categorie) met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Een deskundige en onafhankelijke jury kiest uit deze finalisten de uiteindelijke winnaar; de sporter waarvan zij vindt dat deze de titel ‘Sporttalent van het jaar’ en de bijbehorende prijzen verdiend. Aspecten als doorzettingsvermogen, lef en inspiratie spelen daarin mee. In de jury zitten onder andere Esther Vergeer (voormalig Paralympisch Kampioen rolstoeltennis) en Bibian Mentel (Paralympisch Kampioen Snowboarden). Op 28 november zullen de winnaarstijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA gehuldigd worden.

Prijzenpakket
Naast de titel Uniek Sporttalent 2017 en de uitnodiging om bij meerdere sportevenementen aanwezig te zijn, krijgen de winnaars ook een coaching/training op maat. De feitelijke invulling hiervan is op basis van de behoefte van de winnaars. Tevens ontvangt hij/zij een geldbedrag van €750,- om voor zichzelf te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. Zo heeft Yanu dit bedrag besteedt aan onder meer een Pro Go waarmee hij zijn eigen prestaties kan vastleggen zodat hij de lat om zichzelf telkens weer te verbeteren kracht bij kan zetten. De sportvereniging waar de sporter actief is, krijgt een bedrag van maar liefst € 5.000,- als stimuleringssubsidie. Te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging. 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×