Direct door naar content
Special Heroes Olympic Challenge afbeelding nieuwsbericht

Special Heroes Olympic Challenge

05 juli 2017

430 kinderen uit speciaal onderwijs Groningen (10-14 jaar) vermaakten zich vrijdag 16 juni prima tijdens de Special Heroes Olympic Challenge Groningen. Het Willem Alexander sportcomplex en het ACLO sportcomplex waren het decor voor maar liefst 28 sporten.

Alle leerlingen kwamen rond 9.30 uur aan in prachtige oranje shirts op de twee locaties waar de gezamenlijke opening plaatsvond. Daarna werden ze in kleine groepen verdeeld bij de verschillende keuze-sporten waarbij ze ook in contact kwamen met leerlingen van de andere scholen. Naast de reguliere sporten vielen vooral Trickbiken, golfen en survival erg in de smaak bij de jonge helden. Rond 13.00 uur werd de Olympic Challenge afgesloten en gingen de leerlingen met een prachtige gouden “Olympische” medaille huiswaarts. Het sportevenement werd georganiseerd door Special Heroes, De Brug provincie Groningen en studenten van de Hanzehogeschool met ondersteuning van het Alfa-college en het Drenthe College. Daarnaast waren er veel lokale sportverenigingen aanwezig met hun trainers.

Tegelijkertijd was er ook een symposium georganiseerd door de Innovatiewerkplaats Active Ageing voor mensen met een verstandelijke beperking, waar tal van noordelijke zorginstellingen bij aangesloten zijn.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×