Direct door naar content
RaceRunners HAAG Atletiek een van de winnaars Haags Sportinitiatief 2017 afbeelding nieuwsbericht

RaceRunners HAAG Atletiek een van de winnaars Haags Sportinitiatief 2017

01 augustus 2017

De opening van de nieuwe Sportcampus van Den Haag was op zaterdag 1 juli het decor voor de Haagse Stadsspelen en de prijsuitreiking van het Haagse Sportinitiatief 2017. De RaceRunners van HAAG Atletiek waren erbij voor een demonstratie en om een van de prijzen in ontvangst te nemen.

De Haagse Stadsspelen is een sportevenement waarvoor in de voorafgaande maanden in alle Haagse wijken een voorronde werd georganiseerd. Op 1 juli vond de finale plaats in en rond de nieuwe Sportcampus, ook wel het Ooievaarsnest genoemd,  geschikt voor nationale en internationale sportevenementen. Deze dag kreeg iedere inwoner van Den Haag de kans om nieuwe en bekende sporten te proberen, met elkaar in competitie te gaan en clinics te volgen.

RaceRunning
HAAG Atletiek presenteerde RaceRunning, een sport voor lichamelijk beperkte kinderen. Vanuit een kraam op de Sportmarkt werd verteld over deze sport en voor de kraam werd een training geven aan een deel van onze huidige groep racerunners. Onder aanmoediging van het publiek achter de hekken hadden de racerunners alle ruimte en konden zij ook lekker met elkaar dollen. Als het dan weer even serieus werd moesten zij zigzag lopen langs levende pionnen in de vorm van de trainers. Het publiek moedigde aan en stimuleerde het optillen van de voeten.

Haags Sportinitiatief
Tijdens het evenement werd ook de prijsuitreiking van Haags Sportinitiatief door wethouder Baldewsingh verricht in een van spiksplinternieuwe collegezalen. Vóór 10 mei kon iedereen met een goed Haags Sportinitiatief een plan indienen. Het doel is om alle mensen in Den Haag die niet of weinig sporten in beweging te krijgen. Haag Atletiek is in september 2016 gestart met RaceRunning met geleende fietsen en heeft deze kans gegrepen om een aantal eigen fietsen te verkrijgen. Tot grote vreugde van de club is het plan goedgekeurd en beloond met een cheque van maar liefst € 7.500, goed voor 2 of 3 RaceRunner fietsen.

Fonds Gehandicaptensport
Op de Sportmarkt heeft HAAG Atletiek ook de onlangs door Fonds Gehandicaptensport gesponsorde twee fietsen gepresenteerd. Langslopende kinderen werd gevraagd of zij zo’n fiets wel eens gezien hadden en aangeboden deze te proberen. Met opmerkingen van “makkelijk” tot “geef mij maar een skatebord” liepen zij wat voorzichtig en onwennig met de fiets. Aan volwassenen werd uitgelegd aan de hand van een fotoboek en powerpoint hoe de trainingen zijn ingericht en verlopen.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Inclusief speelgoed steeds meer gemeengoed

Hypermobiliteit: met deze sporten kun je het in je voordeel gebruiken

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×