Direct door naar content
(Bij)scholing: trainen en coachen van sporters met ASS in Doesburg afbeelding nieuwsbericht

(Bij)scholing: trainen en coachen van sporters met ASS in Doesburg

04 september 2017

Op woensdag 4 oktober van 19.00 - 22.00 uur organiseert Uniek Sporten in samenwerking met Academie voor Sportkader een (bij)scholing. Deze (bij)scholing vindt plaats in de Buurtacademie in Doesburg (De Linie 4, 6982 AZ Doesburg). Het onderwerp dat centraal staat: trainen en coachen van sporters met ASS. 

In deze (bij)scholing leer je gedragingen die voortkomen uit autisme, te herkennen en vooral te begrijpen. Je leert structuur aan te brengen in de tijd, activiteit, ruimte en je eigen gedrag als trainer binnen een training of wedstrijd. Zo kun je je communicatie aanpassen aan de sporter met autisme en zodoende een veilige en gestructureerde sportomgeving creëren. Je kunt er – kortom – voor zorgen dat sporters met autisme zich thuis voelen bij jou, in je team en binnen je vereniging.

De (bij)scholing is bedoeld voor trainers die aantoonbare ervaring hebben met het zelfstandig geven van lessen en trainingen aan de doelgroep. Een diploma is niet vereist. Deze (bij)scholing wordt gegeven op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond. Ter voorbereiding op de bijscholing bestaat de mogelijkheid een e-learning module te doorlopen. Dit kan helpen bij het formuleren van leervragen die tijdens de bijscholing kunnen worden beantwoord. Naast enkele praktijkopdrachten om te oefenen is er ook een reader met aanvullende informatie over autisme in de sport beschikbaar.

De avond is gratis voor trainers en coaches die werken met de doelgroep. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar en vol=vol

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×