Direct door naar content
Za 9 sept: Dag van het aangepast sporten op de Brabantse Wal afbeelding nieuwsbericht

Za 9 sept: Dag van het aangepast sporten op de Brabantse Wal

04 september 2017

Op zaterdag 9 september (2017) staat de Boulevard in Bergen op Zoom de hele dag in het teken van het aangepast sporten. Zowel in sporthal ‘De Boulevard’ als in Zwembad de Schelp zullen de gehele dag sportclinics gehouden worden en kan ieder kennis maken met het brede aanbod van de Brabantse Wal. De dag wordt georganiseerd door de lokale werkgroep aangepast sporten in samenwerking met onder andere SDW, S&L, de F!TFabriek en de provincie Noord-Brabant. Naast de vele sportverenigingen die zich presenteren, zal er ook vertier en topsport zijn. Zo zal bijvoorbeeld ook het FieldLab aanwezig zijn en de Esther Vergeer Foundation. 

De datum, 9 september, is gekozen omdat op hetzelfde moment de Bergse Binnenschelde verandert in een spannend wedstrijdtoneel. Die dag zullen vele teams tegen elkaar strijden in de Bergse Drakenbootrace. Met behulp van professionele wedstrijdleiders worden wedstrijden gevaren waarin telkens twee boten een vaste afstand afleggen en waarbij het snelst roeiend team wint. Het belooft een heel spektakel te worden! Niet alleen door de inzet van échte drakenboten, maar ook door een aantrekkelijk en gezellig walprogramma. Het programma op de wal biedt voor de deelnemende teams én voor vele toeschouwers een geweldige dag met live muziek, goed verzorgd eten en drinken en natuurlijk het uitzicht op de wedstrijden.

De organisatie is in handen van Watersportvereniging De Schelde, de jeugdafdeling Aan Lager Wal en stichting 2 sail4all. Het doel van het evenement is om geld in te zamelen voor een bijzonder goed doel: Zeillessen voor gehandicapte kinderen, in aangepaste boten. Dit sluit perfect aan bij de doelstelling van de ‘werkgroep aangepast sporten’.

De dag van aangepast sporten is op zaterdag 9 september, tussen 11.00 en 16.00 uur in sporthal De Boulevard in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom! 

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×