Direct door naar content
14 jaar geleden verloor Cameron Clapp (29) twee benen - en een arm afbeelding nieuwsbericht

14 jaar geleden verloor Cameron Clapp (29) twee benen - en een arm

17 september 2017

“Vergeet het maar!”, kreeg hij te horen. Want er zou geen prothese zijn waarmee hij weer kon lopen. Drie keer raden voor welke wedstrijd Cameron nu traint.

Hij was vijftien jaar oud en dronken. Die nacht werd hij geraakt door een trein. Het kostte hem nét niet zijn leven, maar het kostte hem wel drie ledematen. Die dag viert hij elk jaar opnieuw. Hij noemt het zijn ‘alive day’. Want niet alleen zijn lichaam veranderde op de dag van het ongeluk drastisch. Ook zijn complete denkbeeld. Het leven is er om geleefd te worden. Verspil het niet. Die gedachte plaatst alles in perspectief. Dat is wat hij anderen ook voorhoudt: wat is jouw perspectief?

En ja: Cameron heeft gehuild en is ingestort, en wist zich keer op keer weer bijeen te rapen. Hij was letterlijk trainwrecked. En dan ook nog eens een prothesemaker treffen die wel vindt dat je in een rolstoel kan blijven, omdat lopen op twee protheses als je beide benen kwijt bent echt geen makkie is. Zijn ouders maakten meteen rechtsomkeert. Zij zaten niet te wachten op zo’n demotiverend verhaal. Cameron ook niet. Hij loopt nu niet alleen. Hij traint ook maar gelijk voor de marathon, die hij zij aan zij met zijn zus zal rennen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Kijk naar de korte docu die over hem is gemaakt

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×