Direct door naar content
Hardlopen als je blind bent? Dat doe je zo. afbeelding nieuwsbericht

Hardlopen als je blind bent? Dat doe je zo.

18 september 2017

Je zit er niet op te wachten om keihard onderuit te gaan. Maar dat ga je ook niet. Ook jij kunt hardlopen, al zie je (bijna) niks meer.

Waar dan? Bij Running Blind, want deze organisatie is een begrip in de wereld van blinde en slechtziende hardlopers. Tien jaar geleden kwamen een paar sporters met een visuele beperking bij elkaar om Running Blind op te richten. In beweging blijven, contacten leggen met slechtziende, blinde en ziende lopers. Samen meedoen aan loopjes in het land met een ziende loper als buddy. Dat doen hardlopers bij Running Blind. Met elkaar lachen, lopen en de wereld verkennen.

En hoe zit dat dan met opstapjes, waar je als blinde of slechtziende onherroepelijk over struikelt? Rennen met een visuele beperking is niet eng of moeilijk, zegt Running Blind. Als je je maar aan een paar regels houdt.

Regels
1. Neem niets voor vanzelfsprekend aan, vraag wat helpt en wat je loper van je verwacht.

2. De loper bepaalt de snelheid, niet de buddy.

3. En: ken je loper qua conditieniveau, verleden, angsten, hobby’s en ervaringen. Ja, het is met recht je buddy.  

Ben je blind en zoek je een buddy of wil jij wel iemands buddy zijn? Kijk dan eens op www.runningblind.nl of zich bij jou in de buurt een buddy of loper heeft aangemeld. Grote kans dat jij straks ook traint voor de 5 of 10 kilometer. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×