Direct door naar content
“Ik ben ontzettend blij dat ik weer zonder pijn een sport kan beoefenen en fanatiek kan trainen”. afbeelding nieuwsbericht

“Ik ben ontzettend blij dat ik weer zonder pijn een sport kan beoefenen en fanatiek kan trainen”.

08 september 2017

Het verhaal van: Rosanne (27 jaar) uit Aalsmeer.

Sporten is er bij de 27-jarige Rosanne uit Aalsmeer met de paplepel ingegoten. Als kind sportte ze 6 dagen in de week en deed ze aan verschillende sporten waaronder trampolinespringen, volleybal, schaatsen en hardlopen. In maart 2002 veranderde haar sportleven echter compleet.

“Tijdens trampolinespringen schoot mijn knieschijf uit de kom en na onderzoek bleek ik een geboorteafwijking te hebben aan beide knieën. Dat was een enorme domper, omdat ik niet meer fanatiek mocht sporten en hier mijn energie niet meer in kwijt kon”. Via een krantenartikel over de ‘Maand van het Aangepast Sporten’ in de Nieuwe Meerbode van Aalsmeer kwam Rosanne in aanraking met Sportservice Haarlemmermeer. Het was voor haar een grote stap, maar naar aanleiding van het krantenbericht besloot ze toch contact op te nemen voor meer informatie over de aangepaste sportmogelijkheden.

Rolstoelbasketbal én -tennis.
In overleg met de regioconsulent Aangepast Sporten van Sportservice Haarlemmermeer is Rosanne twee rolstoelsporten gaan proberen en heeft ze kennismakingslessen gevolgd bij Stichting Rolstoeltennis Badhoevedorp en de rolstoelbasketballers van BV Hoofddorp. Dat beviel zo goed dat ze afgelopen jaar bij beide verenigingen mee is gaan trainen.

“Ik ben ontzettend blij dat ik weer zonder pijn een sport kan beoefenen en fanatiek kan trainen. Ik kan mijn energie weer kwijt en voel me een stuk fitter. Daarnaast is het fantastisch dat ik weer met familie en vrienden kan sporten. Ik hoef niet meer aan de kant te blijven kijken, maar kan met mijn sportrolstoel gewoon weer mee doen. Het was dan ook best emotioneel om na 10 jaar weer samen met een goede vriendin aan een toernooi mee doen”.

Persoonlijk sportadvies
Weet jij ook niet goed welke sport je wilt en/of kunt beoefenen? Neem contact op met de regioconsulent Aangepast Sporten uit jouw regio. Je vindt hem/haar via het kopje 'contact'.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×