Direct door naar content
Demonstraties tijdens evenement aangepast sporten Purmerend  afbeelding nieuwsbericht

Demonstraties tijdens evenement aangepast sporten Purmerend

08 september 2017

Als onderdeel van de provinciale maand van het aangepast sporten is er het evenement aangepast sporten op het parkeerterrein bij de Koemarkt in Purmerend. Het evenement geeft een overzicht van verschillende aangepaste sportieve mogelijkheden. Mensen met een beperking kunnen meer dan zij vaak denken als het gaat om sporten. Er zijn zondagmiddag 10 september demonstraties en clinics. Handbiker Stefan Rusch en wethouder Mario Hegger openen samen het evenement. 

Het evenement start kort na 12.00 uur met een warming up van trainster Tamira met alle aanwezige sporters met een beperking. Elk uur zijn er diverse sportdemonstraties en –clinics. De Purmerendse DJ Cripple X verzorgt tijdens het evenement de muziek en hij is deze dag de presentator. 

Het evenement begint zaterdagavond en de hele nacht door met duikdemonstraties in een reusachtig grote duiktank op het parkeerterrein. De duikdemonstraties van N ‘Joy Diving vanaf ongeveer 21.00 uur zijn in een tank met 24.000 liter water. Als sponsoring van het evenement vervoert de brandweer de tank en de Beets Groep het water. 

Veel te zien en te doen
Het evenement vindt gelijktijdig plaats met de MarktstadRun. Dit jaar nemen blinde hardlopers daaraan deel, zij zijn met een koord verbonden aan vrijwilligers van Running Blind. Blinde masseurs van Running Blind verzorgen tegen een bescheiden vergoeding een sportmassage. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel van de MarktstadRun, Special Forces.  
Paralympisch sporter Ronald Vink uit De Rijp verzorgt clinics rolstoeltennis. Only Friends demonstreert met en voor jongeren streetdance, boccia, kickboksen en hockey, de Prinsenstichting speelt tafeltennis en het autismeteam van FC Purmerend voetbalt. Er zijn ook demonstraties en clinics G-tennis, elektrische rolstoelhockey en judo. Brownies & Downies zorgt tegen betaling voor de inwendige mens.

Persoonlijke begeleiding
Vierdejaars studenten van InHolland uit Haarlem zoeken op basis van hun project my personal coach een match met mensen met een beperking. Door een tijdelijke intensieve koppeling begeleiden zij de beginnende aangepast sporter onder meer naar een sportvereniging. Daarmee is het een regionale opvolger van Samen voor Goud van NOC*NSF. 

Het programma van het evenement aangepast sporten met alle deelnemende verenigingen en organisaties staat vanaf maandag 4 september op de website van Spurd. Het laatste tijdsblok begint ongeveer 15.15 uur en is 16.00 uur afgelopen.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×