Direct door naar content
Project Visueel Beperkt afbeelding nieuwsbericht

Project Visueel Beperkt

12 september 2017

Sinds januari 2010 is Marjan Doets uit Oudesluis gestart met een voorlichtingsproject voor kinderen uit groep 5 t/m groep 8. Marjan heeft de ziekte van Leber. Een erfelijke oogziekte, waarvan zij niet wist dat die in haar familie voorkwam. Bij deze ziekte sterven de oogzenuwen onherstelbaar af. Binnen enkele weken was het zicht van Marjan dusdanig slecht geworden dat zij bij Visio het Loo erf in Apeldoorn terecht kwam.

Bij Visio het Loo erf heeft zij geleerd om weer zelfstandig door het leven te gaan. Koken, wassen, naar de winkel gaan, sporten; ze moest het allemaal weer opnieuw leren. Tijdens het project vertelt Marjan aan de kinderen hoe ze alles heeft geleerd en hoe ze daar mee om gaat.

Nadat zij haar verhaal heeft verteld, krijgen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen. Daarna kruipen de kinderen in de huid van een slechtziende/blinde.

Oefeningen zoals braille lezen, lopen met een blindenstok, ruiken en voelen staan hierbij op het programma.
Na afloop worden de opdrachten besproken en is er ruimte om vragen te stellen.

Als er op uw school een bewegingsconsulent van Sportservice Den Helder of Sportservice Schagen werkzaam is, dan geeft deze als aansluiting op het project, een ‘blindengymles’.

Voor informatie over het project kunt u contact opnemen met Iris van Paridon, consulent Aangepast Sporten Kop van Noord-Holland. Stuur een e-mail of bel 0224 -21 47 74 of 0223-68 47 26.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×