Direct door naar content
Ken je dit al?  afbeelding nieuwsbericht

Ken je dit al?

19 september 2017

Het spel wordt al zo’n beetje sinds de Griekse oudheid gespeeld, iedereen kan het doen, en toch kennen maar weinigen het: Boccia.

Je weet waarschijnlijk niet eens hoe je deze sport uitspreekt! Je zegt namelijk ‘botsja’, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Waar het om gaat is dat je het ook kunt spelen als je een zware, motorische beperking hebt en dat het net zo leuk of leuker is als jeu de boules. En het is niet voor niets dat al die Fransen maar geen genoeg kunnen krijgen van jeu de boules. Nog even en de boccia hype is op volle gang….

Het mooie aan boccia is dat het spel per handicap kan worden aangepast. Dus als jij gek bent op balsporten, dan is dit een geweldige sport voor jou. In het kort werkt boccia zo: eerst wordt de witte bal in het veld geworpen of gerold. Daarna krijg je als speler 6 rode of blauwe ballen die je zo dicht mogelijk tegen die witte bal moet aan zien te krijgen. Meestal wordt zo'n ronde vier keer gespeeld.

Boccia

Boccia wordt veel gespeeld door mensen met cerebrale parese, spierziekten, een dwarslaesie of andere motorische beperkingen. Want je kunt namelijk zelf ontdekken wat voor jou de beste manier is om de bal te werpen of te gooien. Daar zijn bij boccia namelijk allerlei manieren voor: bovenhands of onderhands, met je voeten of met behulp van een goot of ander hulpstuk. Hierdoor kun je deze sport dus ook goed doen als je minder kracht hebt om de bal ver weg te gooien.

Bij wedstrijden wordt boccia ook in verschillende vormen gespeeld: individueel (1 tegen 1) of in teams van 2 of 3 spelers.  Maar je hoeft bij boccia geen wedstrijden te doen. Je kunt het ook recreatief bij een vereniging doen. Er zijn 15 verenigingen in Nederland waar je hiervoor terecht kunt. Of kijk op boccia.nl, om te kijken of een clinic is in jouw buurt.

www.boccia.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×