Direct door naar content
Mijn personal coach aangepast sporten afbeelding nieuwsbericht

Mijn personal coach aangepast sporten

08 september 2017

Studenten Sportkude begeleiden en motiveren mensen met een beperking bij het vinden van  een sportieve hobby die het beste bij iemand past. Samen kijken zij welke sportieve hobby mogelijk is en waar dat kan worden uitgevoerd. De student gaat met diegene dan ook echt naar de activiteit toe, zodat iemand de sport kan zien en ervaren.

Zij doen een intake over de wensen en mogelijkheden, zoeken passende activiteiten en nemen iemand mee daar naar toe. Het totale traject duurt dan twaalf weken. En als iemand enthousiast is, dan wordt er samen een plan opgesteld hoe hij of zij verder kan gaan met deze hobby. Het hele proces wordt doorlopen in samenwerking met een professional in de praktijk (medewerker sportloket, sportconsulent, leraar lichamelijke opvoeding, etc) Hierdoor is er borging van het traject.

Contact en aanmelden
Bas de Vries & Mickey Pijl AangepastSportenCoach@gmail.com o.v.v. ‘Mijn Personal Coach Aangepast Sporten’

Achtergrond
Deze aanpak is ontwikkeld in het kader van het EU project Sport Empowers Disabled Youth. Wij zijn ervan overtuigd dat het deelnemen aan sportieve activiteiten een positief effect heeft op sociale, emotionele en fysieke ontwikkeling. Met dit project willen we de vraag naar sport en het aanbod aan sport voor mensen met een beperkingen op elkaar af stemmen. Afgelopen jaar hebben veel kinderen met een beperking d.m.v. dit project een sportieve hobby gevonden. Dit jaar breiden wij de doelgroep uit naar kinderen en volwassen met een beperking. Info: afke.kerkstra@inholland.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×