Direct door naar content
Pimp my ride: dat kan nu dus echt met je rolstoel! afbeelding nieuwsbericht

Pimp my ride: dat kan nu dus echt met je rolstoel!

26 september 2017

Waarom zien al die rolstoelen er min of meer hetzelfde uit? Dat vroeg Dennis van Kemenade, die jarenlang als technicus in de revalidatiezorg werkte, zich af. Hij besloot dat het anders kon en begon een luxe rolstoel-bekledingsbedrijf: Conceptstitch.

Een handvat van nappaleer, wielen die Ferrarirood zijn en stikwerk dat grenst aan plastische chirurgie: dat kan je nu allemaal doen om je rolstoel te pimpen. “Alles maatwerk en uiteraard handwerk”, legt Dennis uit. “Want waarom zouden rolstoelgebruikers alleen maar kunnen kiezen uit standaardmaterialen en -oplossingen?”

In zijn bedrijf Conceptstitch komen de twee passies van Dennis samen: zijn vak als technicus in de revalidatiezorg en zijn passie voor luxe auto’s. Het is wel duur: voor een volledig gepimpte rolstoel moet je al snel 2500 euro neerleggen. Van Kemenade benadrukt dat alles in overleg zal gaan met een arts of ergotherapeut. “Zitcomfort moet behouden blijven en het liefst nog verbeterd worden. Maar daarbij wil ik dus heel nadrukkelijk rolstoelgebruikers het gevoel van luxe geven.”

Als technicus in de zorg heeft Dennis jaren geleden de rolstoel van een tiener gepimpt. “Hij was een enorme Ferrarifan. Ik heb toen zijn stoel bekleed met Ferrarirode stof waarin uiteraard het logo van Ferrari zat. Als ik terugdenk aan het moment dat hij zijn stoel zag, dan krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen. Kippenvel.”
Zijn ultieme droom is een rolstoelgebruiker vinden met een volle beurs die ook nog een gek is op dure auto’s: “Misschien een autofanaat die zich in zijn (sport)rolstoel wil voelen als in een Bentley of een Ferrari.”

www.conceptstitch.com

Bron: Omroep Brabant
 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×