Direct door naar content
Reinoud (14) raakte zijn zicht grotendeels kwijt, maar windsurfen bleef hij gewoon doen afbeelding nieuwsbericht

Reinoud (14) raakte zijn zicht grotendeels kwijt, maar windsurfen bleef hij gewoon doen

30 september 2017

De wind in de zeilen, het klotsende water tegen de boeg en de zon in het gezicht; zeilen en surfen geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Ook als je bijna niks ziet.

Reinoud was elf toen hij een oogziekte kreeg. Nu ziet hij alleen nog maar vlekken. Maar surfen is hij blijven doen. Zijn ouders hebben hem gewoon op de surfplank gezet. Eerst stonden ze langs de kant aanwijzingen te roepen, daarna zeilde zijn broer in een boot voor hem uit op het open water om richting aan te geven.

Met de juiste aanpassingen is het ook met een beperking mogelijk om te (leren) watersporten. Hoe? Dat leer je bij SailWise. Of je nou wilt zeilen, kanoën, waterskiën of  surfen. Door actief te zijn op het water kan iedereen, ongeacht de mate van beperking, weer een gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en onafhankelijkheid ervaren. SailWise laat je boven jezelf uitstijgen en doet je je beperking vergeten.

Lekker klooien in een bootje of keihard surfen op een plank: wil jij het ook een keer proberen? Kijk dan eens op sailwise.nl

Reinoud laat in dit filmpje zien dat hij met zijn visuele beperking niet onderdoet voor Olympisch windsurfkampioen Dorian van Rijsselberge, ambassadeur van SailWise.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Ik wil anderen laten zien wat mogelijk is”

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×