Direct door naar content
Wandelprogramma: ‘Elke stap telt’ voor 55+ start as donderdag afbeelding nieuwsbericht

Wandelprogramma: ‘Elke stap telt’ voor 55+ start as donderdag

25 september 2017

Voelt u zich niet fit? Zit u veel in de stoel? Wilt u meer bewegen?  Dan is het wandelprogramma ‘Elke stap telt’ wellicht iets voor u. Dicht bij huis en onder leiding van een professional. U hoeft het zeker niet alleen te doen. Kiest u voor deelname aan dit programma? Dan helpen wij u bij het zetten van de stappen.

Wandelprogramma: ‘Elke stap telt’
Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, het verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’. In tien weken tijd uw conditie zo verbeteren dat u een paar kilometer kunt wandelen of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma wordt voor elke deelnemer op maat gemaakt. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma. Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en om samen een mooie wandeling te maken. Op deze manier ontmoet u andere wandelaars en kunt u afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook voorlichting gegeven over gezondheid gerelateerde onderwerpen, zoals: een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sportaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!  

Start bijeenkomsten
De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 28 september om 16:00 uur bij Reade, locatie Dr. Jan van Breemenstraat 2 in Amsterdam. Dit is een informatiebijeenkomst. Vanaf donderdag 5 oktober start de wekelijkse wandelgroep om 16:00 uur. De laatste bijeenkomst is op donderdag 14 december. Dit is een wandel- en tevens evaluatiebijeenkomst.

Kosten
De kosten voor het gehele programma incl. wandeltesten, stappenteller in bruikleen, koffie/thee tijdens de bijeenkomsten, voorlichtingen, een persoonlijk opbouwplan en professionele begeleiding bedragen € 25,-.

Interesse?
Het project ‘Elke stap telt’ wordt in Amsterdam georganiseerd door Reade in samenwerking met WSC de Verbinding. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij de sportconsulent van Reade. U kunt ons bereiken via het volgende e-mailadres: sportloket@reade.nl of telefoonnummer: 020 – 242 19 80.

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Het skatepark in met je rolstoel!

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×