Direct door naar content
Atletiekgroep voor kinderen met autisme afbeelding nieuwsbericht

Atletiekgroep voor kinderen met autisme

25 september 2017

Net als alle kinderen hebben veel kinderen met autisme plezier in sporten. In september 2017 gaat Atletiekvereniging Astylos in samenwerking met Familysupporters een groep beginnen voor kinderen met autisme

Voor wie?
De atletiekgroep is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar met een vorm van autisme (niet in combinatie met een verstandelijke beperking). De kinderen sporten in combinatie met één van hun ouders.

Waar en wanneer?
De trainingen zijn op donderdag middag van 16:30 tot 17:30 uur op de atletiekbaan van Astylos in Tiel . 

Aangepaste training.
De groepen zijn klein. Er kunnen maximaal 8 kinderen samen met een ouder meedoen in één groep.Er is veel persoonlijke begeleiding. De trainingen worden gegeven door atletiektrainers. Daarnaast is er iemand aanwezig voor professionele pedagogische ondersteuning vanuit Familysupporters. Zo kan er veel individuele aandacht gegeven worden.

Wij bieden structuur, voorspelbaarheid, duidelijkheid en rust in de trainingen. Het uitgangspunt is dat de kinderen samen met hun ouders plezier hebben en in een veilige omgeving kunnen sporten. Daarnaast zal er ook aandacht besteed worden aan sociale vaardigheden, winnen en verliezen, spelregels, samenwerken, respect voor elkaar en het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Contact met ouders.
Goed contact tussen de ouders en de begeleiders is van belang voor de atletiekgroep. Ieder kind is verschillend. Ouders weten wat hun zoon of dochter moeilijk of juist prettig vindt. Met die informatie kunnen de trainers de begeleiding en de trainingen zoveel mogelijk afstemmen op elk kind.

De trainingen bieden ouders de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen over het opvoeden van en omgaan met een kind met ASS. Na de training geven wij de mogelijkheid om na te praten met elkaar en/of de trainers en begeleiders

Voor meer informatie en inschrijving:
Caspar Wijkmans, caspar@familysupporters.nl.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Jacco vond op de golfbaan rust in zijn hoofd

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×