Direct door naar content
Beweegmogelijkheden voor mensen met een reumatische aandoening afbeelding nieuwsbericht

Beweegmogelijkheden voor mensen met een reumatische aandoening

26 september 2017

Voor mensen met reuma is het heel belangrijk om in beweging te zijn én te blijven. Het maakt botten en spieren sterk en houdt gewrichten soepel.

Reumapatiëntenvereniging Alkmaar en omstreken organiseert wekelijks beweegactiviteiten voor mensen die een reumatische aandoening hebben. Elke vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur kan er naar keuze gesport worden in de sporthal en/of het zwembad van Esdegé- Reigersdaal in Heerhugowaard. Iedereen is van harte welkom om hieraan deel te nemen.

In de sportzaal en het zwembad op het terrein van Esdegé- Reigersdaal in Heerhugowaard, Krusemanlaan 88, wordt wekelijks op vrijdagavond les gegeven aan mensen met Bechterew of een andere reumatische aandoening. Tijdens het sporten in de sportzaal wisselen rek- en strekoefeningen en volleybal met een zachte bal, elkaar af. Na het sporten kunt u aansluitend meedoen aan de les in het zwembad.

In het verwarmde water worden verschillenden oefeningen gedaan en is het mogelijk vrij te zwemmen. Het sporten en zwemmen wordt begeleid door een fysiotherapeut. In totaal kunt u twee uur actief bezig zijn maar u bent vrij om te kiezen hoe lang u mee doet. Aan deze activiteiten is geen leeftijd verbonden. Op dit moment is de leeftijd van de leden tussen de 30 en de 70 jaar. Iedereen die graag (meer) wil bewegen is van harte uitnodigt om eens te komen kijken of mee te doen.

Kosten voor beide activiteiten bedragen € 40 euro per kwartaal en daarnaast het lidmaatschap van de reumapatiëntenvereniging. Deze bedraagt €17,50 euro per jaar.

Informatie
Voor informatie of aanmelden kunt een e-mail sturen naar reuma.alkmaar@gmail.com of telefonisch contact opnemen met de coördinator via 06-15286864.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×