Direct door naar content
Vallen? Voor mij geen stuikelblok!  afbeelding nieuwsbericht

Vallen? Voor mij geen stuikelblok!

27 september 2017

Screeningsdag: Zaterdag 4 november 2017 van 10.00-12.00 uur. MTC, Stadhouderslaan 4 a, Mijdrecht.
Door middel van vragenlijsten, balanstesten en een check door een podoposturaal therapeut komt u erachter hoe het met uw evenwicht gesteld is ten opzichte van uw leeftijdsgenoten. Na afloop krijgt u persoonlijk advies en kunt u zich inschrijven voor de cursus en/of een afspraak maken voor een veiligheids-check van uw woning. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Basis cursus valpreventie: Donderdagmiddag  9, 16, 23, 30 november 2017 van 13.30-16.00 uur. De Phoenix, Hoofdweg 85 A, Mijdrecht. Donderdagmiddag 11, 18, 25 januari en 1 februari 2017 van 13.30-16.00 uur. De Boei, Tuinderslaantje, Vinkeveen
De cursus bestaat vier bijeenkomsten. Elke bijeenkomst heeft een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte wordt besproken hoe u zelf vallen kunt voorkomen. In het praktijkgedeelte worden u eenvoudige oefeningen aangeboden die uw evenwicht verbeteren en wordt op een dikke zachte  mat aangeleerd hoe u het beste kan vallen. Kosten: € 50,- incl. cursusboek.  Dit wordt door verschillende ziektekostenverzekeringen vergoed. Reactie deelnemer:  “Ik had nooit gedacht dat ik deze cursus zo leuk zou vinden en heb er heel veel aan gehad!! Een aanrader.”

Afspraak: voor een veiligheids-check van uw woning.
Een ervaren medewerker van Tympaan de Baat komt bij u thuis kijken of er verbeteringen mogelijk zijn op het gebied van veiligheid van uw woning. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Vervolg cursus valpreventie: In februari start een reeks van 12 trainingslessen in Mijdrecht.
In deze lessen wordt de valtechniek steeds meer een reflex en wordt de oefenstof iets pittiger, zodat er qua lichamelijke conditie een reserve opgebouwd wordt. Deze lessen worden ook op donderdagmiddag in Mijdrecht gegeven, de exacte startdatum wordt bepaald wanneer er voldoende belangstelling is. Deze vervolgcursus is ook zeer geschikt voor mensen die in voorgaande jaren de cursus In Balans hebben gevolgd. Kosten: € 50,- incl. cursusboek.  Dit wordt door verschillende ziektekostenverzekeringen vergoed.

Het meeste effect wordt bereikt door het volgen van alle bovenstaande onderdelen, onderdelen kunnen echter ook afzonderlijk gevolgd worden.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Het skatepark in met je rolstoel!

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×