Direct door naar content
Niet kijken, maar luisteren! afbeelding nieuwsbericht

Niet kijken, maar luisteren!

29 september 2017

Het is een soort tafeltennis, maar dan anders. Showdown heet deze sport waarbij je niet mag kijken, maar wel heel goed moet luisteren.

Showdown, wat is dat? De Canadezen kwamen ermee: een balsport speciaal bedacht voor blinden en slechtzienden. Maar ook als je zicht wel helemaal optimaal is, kun je gewoon meedoen. Want om er voor te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft, krijgen alle deelnemers een afgeplakte skibril op. Oké, daar sta je dan, met je afgeplakte skibril met je tegenstander tegenover je. En dan?

Dan is het meppen geblazen met een langwerpige bat. Maar niet, zoals bij tafeltennis, over een netje. Bij showdown sla je juist onder een dwarsplank door, om zo bij je tegenstander in het doel te scoren. In het plastic balletje waarmee je slaat, zitten stalen kogeltjes die een rinkelend geluid geven. Daardoor kun jij precies horen waar het balletje is en wanneer je het moet wegslaan.

In Europa worden veel toernooien showdown gespeeld. Nederland heeft zelfs een Europees en wereldkampioen. Nederland is dus een behoorlijk enthousiast showdown land. Ook eens een balletje opgooien om te zien of dit wat voor je is? Hier kun je vinden waar een showdown vereniging bij jou in de buurt is.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×