Direct door naar content
Open dag: Boksen voor Parkinsonpatiënten in Amsterdam Noord afbeelding nieuwsbericht

Open dag: Boksen voor Parkinsonpatiënten in Amsterdam Noord

02 oktober 2017

Ben jij Parkinson patiënt en wil je op een verantwoorde manier sportief en gezellig aan jouw conditie werken? In 2014 is in Nederland voor het eerst gestart met een Bokstraining voor Parkinson patiënten. Dit project heeft de eerste prijs gewonnen op het landelijk congres van ParkinsonNet. In Amerika bestaat dit concept al vele jaren: RockSteady Boxing wordt in vele honderden Amerikaanse sportscholen met succes aangeboden.

Onderzoek naar deze trainingen laat zien dat Parkinsonpatiënten vooruit zijn gegaan in het dagelijks functioneren en patiënten de training ervaren als een goede uitlaatklep. De mooiste uitspraak en het belangrijkste doel: Je voelt je even geen patiënt meer! Boksen tegen Parkinson wordt ondersteund door de Parkinson Vereniging, ParkinsonNet en de Stichting Parkinson Nederland. Het is een verantwoorde manier van training en lichaamsbeweging en wordt begeleid door gekwalificeerde professionals. Belangrijk: het is non-contact boksen, zonder fysiek contact. Er wordt alleen op een boksbal gemept!

Maar wat net zo belangrijk is: Het is leuk, je krijgt er energie van en je komt gegarandeerd in een andere stemming! In het najaar start The Big Lab Sportcentrum met een groep Boksen tegen Parkinson. Het is een initiatief van Rob Manvis en Piet van der Molen. Rob is een bekend bokser en bokstrainer van de Nederlandse boksbond en heeft in zijn vriendenkring ervaring met wat de ziekte kan aanrichten. Piet is een enthousiaste liefhebber van de bokssport, en heeft ook de ziekte van Parkinson. Nadat ze succesvol samen een jaar hebben getraind willen ze hun passie en opgebouwde ervaring gebruiken voor alle Parkinsonpatienten in Amsterdam en omstreken.

Dit gaat gebeuren in The Big Lab: een sportschool in Amsterdam Noord waar je je onmiddellijk thuis en geborgen voelt: De ideale combinatie om Boksen tegen Parkinson op te zetten in Amsterdam en omgeving. Op 28 oktober is er een open dag en krijgt u een demonstratie. Je bent van harte welkom! Familie en vrienden zijn van harte uitgenodigd om mee te komen. Als je wilt kun je jezelf onmiddellijk inschrijven voor een abonnement. Wie zich meteen inschrijft krijgt van The Big Lab gratis een set bokshandschoenen aangeboden.

Praktische informatie:

  • Locatie: The Big Lab, Vlierweg 30, 1032 Amsterdam, Vrij Parkeren!
  • Datum en tijd: 28 oktober van 13.00 tot 16.00 uur
  • Aanmelden: info@thebiglab.nl
  • Telefonische informatie: 06-53918989

Je kunt het beste gemakkelijk zittende vrijetijdskleding aandoen, svp sportschoenen voor in door sporten (platte zolen, zonder profiel).

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×