Direct door naar content
Dit is net zo leuk als voetbal en je hebt je ogen er niet bij nodig afbeelding nieuwsbericht

Dit is net zo leuk als voetbal en je hebt je ogen er niet bij nodig

06 oktober 2017

Concentratie, spanning en reactievermogen, dat zijn de ingrediënten die goalball zo boeiend maken. Puur vertrouwen op het gehoor of gevoel. Goalball is een balsport die oorspronkelijk ontwikkeld is voor mensen met een visuele beperking.

Het spel werkt namelijkzo: de 1,25 kg zware rinkelbal wordt onderhands over het speelveld gerold richting het doel van de tegenstanders. Het verdedigende team moet op het gehoor af gaan om de bal uit het doel te houden. Over de volle breedte van dat veld staan aan beide zijdes doelen. Je hoeft dat brede doel niet in je eentje te verdedigen: dat doe je met je hele team!

Het andere team moet natuurlijk proberen de bal tegen te houden. Hiervoor moet je heel geconcentreerd luisteren en precies op het juiste moment reageren. Heb je de bal, dan moet je deze binnen tien seconden wegspelen. Een spel met een hoog tempo dus!

Goalballspelers dragen een afgeplakte skibril, waardoor ook sporters zonder een visuele beperking deze sport kunnen beoefenen. Vraag je vrienden dus eens mee voor een oefentraining. Waar speel je het in jouw buurt? Zoek het hier op.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×