Direct door naar content
De Paralympische Talentdag bezocht Lara uit nieuwsgierigheid. Daar werd ze ontdekt. Dat kan jou 15 oktober ook gebeuren. afbeelding nieuwsbericht

De Paralympische Talentdag bezocht Lara uit nieuwsgierigheid. Daar werd ze ontdekt. Dat kan jou 15 oktober ook gebeuren.

07 oktober 2017

Lara (20) heeft een groeistoornis: achondroplasie. Daardoor is ze niet langer geworden dan 1, 24 m. Haar handicap ziet ze letterlijk als een kleine beperking.

Denk maar niet dat Lara thuis een zorgenkindje was. Sporten deed iedereen bij haar in het gezin, dat hoorde er gewoon bij. Lara handbalde met meisjes, in het reguliere handbal team. Daar bleef het niet bij. Atletiek leek haar ook altijd al leuk. Uit nieuwsgierigheid ging ze twee jaar geleden naar de Paralympische Talentdag. Wat ze nooit had gedacht, gebeurde. Lara werd ontdekt. Dat ze met kogelstoten zo snel gekwalificeerd werd voor de Paralympische Spelen kan ze niet verklaren. De Olympische droom schoot weleens door haar hoofd. “Maar dan dacht ik meteen dat ik dat toch nooit zou halen.”

Misschien denk jij dat ook wel. En daar zou je net als Lara helemaal naast kunnen zitten. NOC*NSF en de sportbonden zijn op zoek naar nieuw Paralympisch Talent.

De Paralympische checklist:
- Durf jij je grenzen te verleggen?
- Ben je sportief en competitief ingesteld?
- Ben je tussen de 12 en 35 jaar?
- Heb je een lichamelijke of visuele beperking? 
- Ben je benieuwd in welke sport jij het meeste kans maakt op een Paralympische medaille?

 Ben (óf ken) jij iemand die bovenstaande punten stuk voor stuk afvinkt ?!

Kom dan naar de NOC*NSF Paralympische Talentdag op 15 oktober!

Aanmelden, check www.paralympisch.nl/talentdag

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Kijktip: Netflix-docu ‘Crip Camp’

Michiel bedacht een ‘blindengeleide robot’

De beste sporten met een meervoudige beperking

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×