Direct door naar content
Na zijn ongeluk ging Brian de liefde niet meer uit de weg afbeelding nieuwsbericht

Na zijn ongeluk ging Brian de liefde niet meer uit de weg

07 oktober 2017

Verliefd, verloofd, getrouwd: voor Brian was het allemaal niet zo vanzelfsprekend. In voor- en tegenspoed bij elkaar blijven, hij geloofde er niet in. Pas toen hij door een dwarslaesie in een rolstoel belandde, leerde Brian wat onvoorwaardelijke liefde inhoudt.

Elke doordeweekse dag als Brian naar zijn werk gaat, rijdt hij weer langs die boom die zijn leven voorgoed veranderde. Het was op een herfstdag dat Brian uit wilde wijken met zijn motor, en in plaats daarvan van de weg vloog en tegen een boom belandde. Toen de dokter hem in het ziekenhuis vertelde dat hij nooit meer zou kunnen lopen, begreep Brian daar helemaal niks van. Hij had toch een motorpak en een helm gedragen?  Hij had geen schrammetje, en ook zijn motor had nauwelijks een deuk opgelopen. Het enige wat er gebroken was, was zijn rug.

De dag na het ongeluk vroeg hij zijn vader om Tiffany op te bellen. Tiffany was de vrouw met wie hij 3.5 jaar een relatie had gehad, en met wie het nog maar een paar maanden uit was. De reden: Tiffany wilde trouwen en een gezin, Brian durfde die verantwoordelijkheid niet aan. Hij was te bang voor een scheiding, aangezien zijn ouders en bijna al zijn familieleden gescheiden zijn. En dat beeld wat hij had, toen hij als zesjarig jongetje zijn vader zag vertrekken, dat beeld is hij nooit kwijtgeraakt. Daarom had hij Tiffany laten gaan.

Toen het uit was, deed hij er alles aan om Tiffany proberen te vergeten. Hij flirtte met andere vrouwen, ging veelvuldig uit, maar de gevoelens voor Tiffany verdwenen niet. Andersom had Tiffany maandenlang niet kunnen stoppen met huilen. Ze bleef van Brian houden. Toen ze het telefoontje van Brians vader kreeg, twijfelde ze geen moment.

“Ook al was het uit, op dat moment had hij me nodig en er was geen andere plek waar ik op dat moment had willen zijn dan bij hem”, zegt Tiffany. Pas een maand later, toen Brian in zijn ouderlijk huis was om te herstellen en Tiffany er nog altijd voor hem was, had ze even tijd om over de hele situatie na te denken. Zou ik ook weer bij hem geweest zijn als Brian dit ongeluk niet had gehad?, vroeg ze zich af. Wilde Brian echt bij haar zijn, of wilde hij haar hulp? Ze wilde niet dat hij haar terugwilde vanwege het gemak.

Hoe Brian ook zijn best deed om Tiffany van zijn liefde te overtuigen, de twijfel bleef. En nee, ze wilde hem niet zomaar verlaten, maar ze had ook het gevoel dat ze meer bevestiging nodig had of het goed zat met hun liefde voor elkaar.

Brian ging weer bij zijn oude werk aan de slag, kocht een aangepast huis en Tiffany trok bij hem in, ondanks haar twijfels. “Het was me nog steeds niet duidelijk hoe ik onze relatie zag”, vertelt Tiffany. Ze wilde het tijd geven, om te zien hoe het uit zou pakken. Heel langzaam veranderde de dynamiek tussen hen. Tiffany begon Brian met andere ogen te bekijken. Ze had respect hoe hij zijn leven oppakte, hoe hij omging met zijn nieuwe leven. “Ik was zo vol bewondering over zijn houding. Het maakte mijn liefde voor hem nog dieper. En eindelijk had ik het gevoel: dit is waar ik moet zijn, bij hem hoor ik thuis.”

Ook Brians gevoelens voor Tiffany werden sterker en sterker. Op een ochtend werd hij wakker, keek naar haar en realiseerde zich hoe gelukkig hij was. Hij besloot om zijn motor te verkopen, van de opbrengst een verlovingsring te kopen en haar ten huwelijk te vragen. Door zijn ongeluk heeft Brian geleerd wat onvoorwaardelijke liefde inhoudt.

Bron: www.newmobility.com

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×