Direct door naar content
Instuifdagen sledge hockey! afbeelding nieuwsbericht

Instuifdagen sledge hockey!

05 oktober 2017

Instuifdagen Para Ice Hockey
Ben je niet bang uitgevallen, hou je van een flinke uitdaging en span jij je graag mentaal en fysiek in? Dan is Para-Ice Hockey misschien iets voor jou! De instuifdagen in Amsterdam en Dordrecht zijn dan de ideale mogelijkheid om deze sport gratis te testen.

Wanneer?
Op iedere dinsdagavond wordt er in Dordrecht Para ice hockey gespeeld tussen 19.30 en 20.30 uur bij de Polar Bears. Deze worden gehouden in de ijsbaan gelegen op de Fanny Blankers-Koenweg 10, 3318 AX Dordrecht. Iedereen kan hier vrijblijvend meedoen om de sport te leren kennen. Graag van tevoren aanmelden per mail via: optovisie@ziggo.nl.

In Amsterdam worden de Para ice hockey instuifdagen georganiseerd op de zaterdagen dat het eerste ijshockeyteam van Amsterdam Tigers thuis speelt. Para ice hockey heeft het ijs beschikbaar voordat het eerste haar wedstrijd speelt. De instuifdagen zijn van 16.15 tot 17.15 uur in de Jaap Edenbaan, Radioweg 64 1098 NJ Amsterdam. Graag van tevoren aanmelden per mail via: amsteltijgerspara@gmail.com.

De aankomende instuifdagen zijn gepland op:

  • 30 september 2017
  • 7,14, 21 en 29 oktober 2017
  • 4,18 en 25 november 2017
  • 9 december 2017

Wat is Para Ice Hockey?
Para Ice Hockey is een unieke, spectaculaire, snelle en aantrekkelijke sport die van recreatief tot Paralympisch niveau gespeeld kan worden. Het is een stoere sport waarbij je fysiek in aanraking kunt komen met je tegenstander. Para Ice Hockey lijkt qua spel op ijshockey, maar wordt gespeeld op een speciaal ijssleetje (de ‘sledge’) en niet op schaatsen. Je beweegt je voort met prikstokken in je handen, die ook worden gebruikt om de puck mee te spelen. Omdat je op een slee vast zit, je voortbeweegt en schiet met de prikstokken, moet je voor Para Ice Hockey over een redelijke bovenarmfunctie beschikken.

Meer informatie
Wil je graag een keer meedoen en ervaren of deze sport bij je past? Of wil jij als vereniging Para-Ice Hockey gaan aanbieden? Neem dan contact met ons op! Bel ons op 030 751 38 72 of stuur een e-mail naar paraicehockey@gehandicaptensport.nl.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Koninklijke onderscheiding voor Edwin de Wolf

De Week van de Toegankelijkheid komt eraan

Doe mee met de grootste online workout!

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×