Direct door naar content
Vanwege zijn locked-in syndroom zit Nick letterlijk gevangen in zijn lichaam. En toch krijgt hij het voor elkaar om aan bodybuilding te doen. afbeelding nieuwsbericht

Vanwege zijn locked-in syndroom zit Nick letterlijk gevangen in zijn lichaam. En toch krijgt hij het voor elkaar om aan bodybuilding te doen.

14 oktober 2017

Nick was altijd een sportieveling. Hij deed aan rugby, mountainbiken, skaten, klimmen. Tot hij meerdere beroertes achter elkaar kreeg. Vanaf dat moment kan Nick niet meer lopen, praten en zelfstandig eten. Maar een kasplantje is hij niet geworden.

‘Als je Nick leert kennen, denk je na een tijd niet meer aan zijn aandoening’, zegt zijn vrouw Nicola. Ze communiceert met haar man via een letterbord. Nick kijkt naar de letters, Nicola spreekt zijn zinnen hardop. Zo praten ze wat af. En los van het letterbord wordt er heel wat gelachen tussen die twee.

Altijd al was Nick krachtig, koppig, onafhankelijk, competitief. Maar vooral was hij een hele vrolijke jongen. Totdat hij een beroerte kreeg, op de grond viel, en toen getroffen werd door een hersenbloeding. Opeens lag hij in het ziekenhuis aan de beademing met zijn ogen gesloten. Hij zag niks, maar hoorde alles. Zo kreeg hij mee dat de arts eraan dacht om hem van de beademing te halen. Het leven zou voor Nick voorbij zijn. Maar daar was Nick te koppig voor. Hij wilde leven.

Zijn vrouw Nicola leerde hij online kennen. Duizenden e-mails schreven ze, en inmiddels zijn ze gelukkig getrouwd. ‘Het is geven en nemen in een relatie’, zegt Nicola. Ze geeft veel, maar ze ontvangt ook veel van Nick. Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen bijvoorbeeld. En bovenal: humor.

Ook met zijn vrienden in de sportschool lacht Nick wat af. Hij traint voor de bodybuilding rolstoeltitel. Elke jaarlijkse show waar hij aan meedoet wordt hij sterker en sterker. Sporten helpt hem om zijn spieren beter te beheersen. En hij gooit tijdens de trainingen al zijn boosheid en frustratie eruit. Zijn woede zet hij om in kracht. Maar dat hij gewoon een van de jongens is daar, dat heeft hem zijn normale leven teruggegeven. Wat Nick is overkomen, dat kan iedereen overkomen, zegt Nicola. Niemand wil zich niet goed voelen over zichzelf. Je wilt plezier hebben, lachen en erbij horen. Dat is wat Nick doet. Live life to the fullest

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Ik wil anderen laten zien wat mogelijk is”

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×