Direct door naar content
WSV Giesbeek in actie om een lift te kunnen realiseren afbeelding nieuwsbericht

WSV Giesbeek in actie om een lift te kunnen realiseren

12 oktober 2017

Per jaar komen er zo’n 75 deelnemers met een beperking bij WSV Giesbeek genieten van het avontuur dat zeilen heet. Echter, je ervaringen delen onder het genot van een drankje op het terras, theorielessen volgen als je een diploma wilt halen, een hapje eten met je familie die ook is komen kijken…. het kan alleen als je (goed) trap kunt lopen en dat is voor veel van de deelnemers niet het geval. Als je in een rolstoel zit, moet je buiten iets eten of drinken en ben je afhankelijk van een welwillende vrijwilliger die iets voor je gaat halen. Dit is niet meer van deze tijd! WSV wilt dat de deelnemers, net als iedereen, iets kunnen eten of drinken in het restaurant en lessen kunnen volgen als ze dat willen.

Marga Salemink, coördinator van het aangepast zeilen en initiatiefneemster van de actie: "Er ligt een prachtig plan om een lift te bouwen tussen Ruumzicht en Lijzijde, met een brug naar beide gebouwen. Met één lift beide gebouwen volledig toegankelijk maken; hoe mooi is dat! Dergelijke plannen realiseren kost geld, heel veel geld. Er wordt hard gewerkt aan het verzamelen van financiële middelen (fondsen, subsidies, sponsoren, enz.). Hoewel we een eind op weg zijn, zijn we er nog niet. Maar we kunnen ons ook afvragen of dit project volledig gedragen moet worden door externe partijen. Het gaat om ONZE vereniging, om ONZE deelnemers en als deelnemer gaat het om JOU! Dit betekent dat we niet alleen aan anderen moeten vragen om een steentje bij te dragen, maar dat we ook met elkaar ons steentje bij horen te dragen, want Aangepast zeilen WSV Giesbeek; dat ben ik, dat ben jij, dat zijn WIJ!"

Zo ging er bij Marga een lampje branden. Hoe kan de vereniging ook een steentje bijdragen aan het aangepast zeilen en het liefst op een manier dat het voor de leden ook iets oplevert? De firma Besselink Licht in Duiven was direct enthousiast en bereid om medewerking te verlenen. Voor Henri Rook, deelnemer van het aangepast zeilen, is de zeilervaring zo indrukwekkend geweest, dat hij graag iets terug wilde doen. Vanuit zijn drukkerij, HAMI drukkers in Doesburg, verzorgde hij de stickers. Daarmee was de lichtjes-actie geboren!

De vereniging biedt een multifunctioneel lampje aan, verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 
- Functioneel, helder wit licht (winkelwaarde €19,95)
- Sfeervol, frosted RGB meer kleuren licht (winkelwaarde €24,95)

Het lampje is oplaadbaar (solar), opblaasbaar, waterdicht, drijvend, opvouwbaar tot 2 cm. Een lampje dat onmisbaar is in iedere boot, caravan, camper, tent en/of tuin. Dit lampje kun je kopen voor de speciale prijs van €15,- en dan gaat er €10,- van ieder lampje naar de lift!! Marga: "Een prachtige WIN-WIN-WIN!! Namelijk:

WIN: Je koopt een prachtig, multifunctioneel lampje. Een aanwinst aan boord.
WIN: Je bespaart  €5 tot €10 op de winkelprijs.
WIN: Je draagt een steentje bij aan de bouw van de lift voor toegankelijkheid."

De lampjes zijn te koop in de haven, aan de bar in Ruumzicht, of via Marga Salemink. Uiteraard worden leden ook aangespoort er zelf meerdere te kopen en te verkopen, want zo zegt Marga: "Hoe mooi zou het zijn dat we bij de start van ons nieuwe zeilseizoen in 2018 met elkaar kunnen proosten op het terras en vieren dat het Aangepast zeilen ook in haar voorzieningen volledig toegankelijk is! Ik zeg: ‘Licht aan en gaan!!’"

Wil je meer informatie over de vereniging, deze actie en/of je steentje bijdragen? Neem dan contact op met Marga Salemink via margasalemink@upcmail.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

KPN Voetbalvriendendag groot succes!

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×