Direct door naar content
Basketbalvereniging Pigeons, je kunt er bijna niet omheen afbeelding nieuwsbericht

Basketbalvereniging Pigeons, je kunt er bijna niet omheen

13 oktober 2017

Basketbalvereniging Pigeons uit Duiven timmert hard aan de weg en wilt voor iedereen toegankelijk zijn. Het leden aantal is in twee jaar tijd verdubbeld, ze zijn gestart met rolstoelbasketbal en zetten zichzelf met verschillende PR-acties op de kaart! 

Rolstoelbasketbal
Vanaf dit seizoen is Pigeons gestart met rolstoelbasketbal. De officiële kick-off was op 17 september i.s.m. Basketball Experience NL en Uniek Sporten regio Arnhem. Inmiddels traint het team twee keer per week in sporthal Triominos.

Sinds Taco Jansen (38) in 2015 aantrad als voorzitter van Pigeons, waait er een frisse wind door de club. Met de introductie van rolstoelbasketbal gaat nu ook een langgekoesterde wens in vervulling. Voor de aanleiding moeten we twintig jaar terug in de tijd. Naar die dag in november 1997 toen de 18-jarige Taco Jansen in Zevenaar met zijn brommer werd geschept door een auto. Met een schedelbasisfractuur en diverse andere breuken en kneuzingen belandde hij op de intensive care van het Radboud-ziekenhuis. Een maand lang lag hij in coma en de dokters hadden hem al opgegeven. Vanaf het moment dat Taco Jansen ontwaakte, ging het langzaam beter. Hij leerde zichzelf alles opnieuw aan en zijn hersens bleken ongeschonden, getuige ook twee hbo-opleidingen die hij op latere leeftijd voltooide. Deze ingrijpende ervaring overtuigde Taco Jansen ervan dat sporten 'voor iedereen is'. Lees het volledige artikel in de Duiven Post.

Clubheld 2017
Vanaf 27 september 2017 gaat de Nederlandse Loterij in iedere gemeente in Nederland op zoek naar de leukste, beste, trouwste en meest bijzondere vrijwilligers die zich actief inzetten voor hun sportvereniging. In iedere gemeente wint de clubheld met de meeste stemmen. Uiteraard doen ook Pigeons mee aan deze verkiezing en hebben hun voorzitter Taco Jansen genomineerd. ,,Ik ben twee keer eerder gevraagd in het bestuur van Pigeons plaats te nemen, maar zowel in 2013 als 2015 heb ik dat niet gedaan’’, zegt de nu 38-jarige Jansen. ,,In 2015 was de situatie anders. Als ik er toen niet was ingestapt, was de club ter ziele gegaan.’’ Pigeons stond aan de rand van de afgrond, maar twee jaar later floreert de club op alle fronten. Lees het volledige artikel via De Gelderlander.

Uniek Sporttalent
Tot slot doen Pigeons ook mee met de verkiezing Uniek Sporttalent. Stemronde 2 is inmiddels in volle gang. Deelnemen, nomineren en stemmen kan nog steeds! 

Heb jij ook een inspirerend verhaal over jouw sport? Laat het ons weten!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×