Direct door naar content
Zó ziet ’s werelds eerste waterpark voor mensen met een handicap er uit afbeelding nieuwsbericht

Zó ziet ’s werelds eerste waterpark voor mensen met een handicap er uit

28 oktober 2017

Waterparken zijn - vooral in de zomer - een vrolijk en onbezorgd gezinsuitje. Behálve als je een lichamelijke handicap hebt.

De meeste waterparken zijn namelijk allesbehalve toegankelijk voor mensen met een beperking. Maar: nu niet meer. In San Antoniono, Texas, is namelijk Morgan’s Inspiration Island geopend. Dat is ’s werelds eerste waterpark speciaal voor mensen met een handicap - en we kunnen nu al niet wachten om te gaan.

“Het is ons doel om een onvergetelijke ervaring te bezorgen in een inclusieve, veilige, comfortabele en niet te drukke omgeving”, zegt oprichter Gordon Hartman. Hij werkte samen met artsen, ouders, docenten, therapeuten en zorgverleners om zoveel mogelijk mensen met een handicap tegemoet te komen.

Het park deelt onder meer armbanden uit die ervoor zorgen dat ouders altijd kunnen achterhalen waar hun kinderen zijn. De rolstoelen zijn waterproof en gratis te huur en ieder gedeelte is toegankelijk met de rolstoel. Kinderen met speciale behoeftes mogen gratis naar binnen en het park heeft zelfs de mogelijkheid de temperatuur van het water aan te passen voor gasten die gevoelig zijn voor kou.

“Morgan’s Inspiration Island geeft iedereen met een fysieke - of cognitieve beperking een plek waar ze in het water kunnen spetteren en spelen zonder grenzen. Het is geen gehandicapten-park; het is een park waar iedereen mee mag doen.”

En als je onderstaande beelden ziet, wil je maar één ding: op naar Texas!

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Bron: Bored Panda.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×