Direct door naar content
Rolstoelrugby leek hem helemaal niks. Nu wil hij niks anders.  afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelrugby leek hem helemaal niks. Nu wil hij niks anders.

26 oktober 2017

Deze sport heette oorspronkelijk ‘Murderball’. Je kunt je dus wel voorstellen dat het er ruig aan toe gaat. Momenteel spelen onze jongens op het EK in Duitsland. Een van hen, Emiloe Moes, vertelt waarom deze sport zo gaaf is.

“Ik zit in een rolstoel omdat ik een aandoening heb waardoor ik een tekort aan bindweefsel heb. Tijdens een basketbal competitiedag werd ik door iemand gevraagd om eens een kijkje te nemen bij de rugby. Om heel eerlijk te zijn leek het me in eerste instantie helemaal niks. Na aandringen ben ik toch gaan kijken. Ik was gelijk verkocht!

Ik hou van de power, de energie en de mensen. In mijn leven heb ik verschillende sporten gedaan, maar nergens heb ik zoveel energie uitgehaald als bij rolstoelrugby. Iedereen is gemotiveerd en doet zijn best voor elkaar. We trainen hard, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de anderen. Dat is gewoon mooi. Maar ook het feit dat ik de wereld kan zien met mensen die ik inmiddels beschouw als familie.

Mijn doel is net als de paralympische spelen te bereiken. Ik hoop dat later op terug te kunnen kijken, en trots te zijn op wat we gepresteerd hebben.”

Kijk hier voor een rolstoelrugby vereniging bij jou in de buurt.

Bron: Flying Dutch Men Rugby

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×