Direct door naar content
Kate (19, syndroom van Down) maakt haar debuut op de catwalk  afbeelding nieuwsbericht

Kate (19, syndroom van Down) maakt haar debuut op de catwalk

04 november 2017

De 19-jarige Kate Grant uit Ierland maakt binnenkort haar debuut op de catwalk. En dat is bijzonder, want de tiener heeft het syndroom van Down. Samen met haar moeder Deirdre wil ze de perceptie van schoonheid veranderen.

“Ze heeft dezelfde aspiraties als ieder ander meisje dat model wil worden”, schrijft Deirdre op Facebook. Het lijkt er nu toch echt op dat Kate’s modellencarrière van de grond komt. Binnenkort maakt ze haar catwalkdebuut tijdens de Belfast Fashion Week.

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het haar in ieder geval niet. “Ik wil dat iedereen me ziet en ik hou m’n kin omhoog.” Kate liet zich inspireren door de Australische Madeline Stewart. Zij was vorig jaar wereldnieuws door als eerste model met syndroom van Down de catwalks te bewandelen.

Cathy Martin, de directeur van Belfast Fashion Week, kreeg lucht van Kates verhaal via Facebook. “Het werd zo vaak met me gedeeld. Ik wil Kate graag helpen. Het is geweldig hoe gepassioneerd ze is over het vak. Ik garandeer je dat je tijdens de show het meeste gejuich ontvangt”, schrijft ze. “Dit kan echt de start van iets zijn.”

“Het gaat om individualiteit. Nog niet zo lang geleden hebben we gevochten om vrouwen met rondingen de catwalk op te krijgen. Sommige mensen vinden de mode-industrie oppervlakkig, maar dat is niet waar. Als je je goed voelt over jezelf omdat je een mooie lipstick of een mooie jurk draagt, dan is dat juist mooi.”

Foto van Kate

Bron: BBC

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×