Direct door naar content
Ze voetbalt bij het G-team, en zelfs op haar trouwdag stond Suzanne een balletje hoog te houden. afbeelding nieuwsbericht

Ze voetbalt bij het G-team, en zelfs op haar trouwdag stond Suzanne een balletje hoog te houden.

29 oktober 2017

Eerst speelde ze bij een regulier vrouwenvoetbal team. Tot dat niet meer ging. Daarom maakte ze de switch naar g-voetbal. Dat die mogelijkheid er is, daar is Suzanne maar al te blij mee.

Omdat haar longen niet volgroeid zijn, raakt Suzanne snel buiten adem. Meekomen in een regulier team is daarom moeilijk. Voetballen in het g-team lukt gelukkig wel. “Voetbal is mijn lust en leven. Zelfs in mijn trouwjurk stond ik nog een balletje hoog te houden”, vertelt Suzanne enthousiast  “Ik beheer ook een website over G-voetbal. Hiermee wil ik vooral laten zien dat G-voetbal voor iedereen met een beperking is. Verstandelijk én lichamelijk.”

Toen ze jong was zag ze amper meisjes voetballen. Daarom is Suzanne zo blij dat er steeds meer meisjes zich aansluiten bij voetbalclubs. Daar zet Suzanne zich ook voor in. Peter Balmakers, coördinator van het G-voetbal én voorzitter van SVG in Tilburg, kent Suzanne goed en is lovend over haar. “Suzanne is echt een ambassadeur voor het G-voetbal. Ze beheert de website van onze stichting en zet zich actief in op de club om meer meisjes en vrouwen te betrekken bij het G-voetbal. Ze is niet voor niets verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar 2016 in de gemeente Hilvarenbeek. Samen hebben we nog één wens voor de toekomst: dat we gaan starten met een apart vrouwen G-team.”

SVG Tilburg is één van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Suzanne werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Suzanne. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Suzanne was onder de indruk van haar poster. Eén poster hangt inmiddels bij haar thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van SVG Tilburg.

Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Bekijk al aanbod voor clubs met G-voetbal in onze sport-zoeker.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×