Direct door naar content
Blades kopen om lekker te kunnen rennen? Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, dankzij Project Blade.  afbeelding nieuwsbericht

Blades kopen om lekker te kunnen rennen? Zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, dankzij Project Blade.

20 oktober 2017

Even op een zaterdagmiddag een paar blades kopen? Voor kinderen met een amputatie is dat niet zo eenvoudig. Als het aan Marlou van Rhijn (25) ligt, moet het net zo makkelijk zijn om aan blades te komen als aan een paar hardloopschoenen.

Marlou is geboren met vervormde voeten. Daarom moesten haar voeten geamputeerd worden. Hard rennen doet deze Paralympische kampioen daarom op blades. Maar ze weet nog heel goed hoe ingewikkeld het was om haar blades aan te laten meten. Dat ontmoedigde haar bij het begin van haar sportcarrière. Ze kan zich daardoor goed voorstellen dat kinderen dit ook als een drempel zien om hun dromen na te jagen.

Daar wil ze wat aan doen met Project Blade, dat deze week van start is gegaan. Ze heeft samen met sportmerk Nike en sportprothese maker Ottobock nagedacht over een manier om het aanmeten van protheses leuker te maken. “Voor de meeste kinderen begint hun eerste ervaring met sport wanneer ze naar een winkel gaan om hun materiaal te kopen, het machtige gevoel dat je krijgt van een nieuw paar hardloopschoenen waarvan je weet dat ze je supersnel zullen maken. We willen diezelfde ervaring geven aan kinderen die aangewezen zijn op blades voor het beoefenen van sport."

Met dit project hoopt ze dat meer kinderen met een beperking gaan hardlopen. “Het plezier wat je uit hardlopen haalt, is hetzelfde voor iemand op hardloopschoenen als voor iemand die met blades rent." Project Blade is op dit moment van start met een informatief event in de Nike Store in Amsterdam. Technische experts van Ottobock staan voor jou of voor je kind klaar om je informatie te geven tijdens een persoonlijk consult om te kijken of blades iets voor jou zijn. Ook krijg je ter plekke de kans Marlou persoonlijk te ontmoeten en haar om advies en tips te vragen.

Heb je je blades gevonden en wil je lekker gaan hardlopen? Hier vind je waar je dat kunt doen.

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Ik wil anderen laten zien wat mogelijk is”

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×