Direct door naar content
Charlotte (13) heeft geen armen en benen, maar bokst de sterren van de hemel afbeelding nieuwsbericht

Charlotte (13) heeft geen armen en benen, maar bokst de sterren van de hemel

30 oktober 2017

Charlotte was pas zes maanden oud toen ze de meningokokkenziekte opliep. Om haar leven te redden, zagen artsen geen andere oplossing dan haar armen en benen te amputeren. Inmiddels is ze 13 jaar oud en gaat het beter met haar dan ooit.

Ondanks haar amputaties laat Charlotte zich van werkelijk niets weerhouden. Met dank aan protheses kan ze lopen en heeft ze zich onder meer gestort op surfen en skydiven. Nu heeft ze een nieuwe passie: boksen. En daar blijkt ze nog eens bijzonder goed in ook.

“Ik kan mijn woede hierin kwijt. Soms heb ik fysiek zoveel opgekropt dat het er gewoon uit moet. Ik voelde me heel depressief en wilde me beter voelen. Ik moest het gewoon doen voor mezelf”, zegt ze over het boksen. 

Iedere week neemt ze de veerboot om haar trainer Heidi Collins te ontmoeten aan de andere kant van het Nieuw-Zeelandse eiland Waiheke. Daar bokst ze in Heidi’s sportschool. Ze rent vijf keer de trap op en omlaag en doet aan krachttraining voordat ze zich uitleeft op haar trainer en de boksbal. “Heidi zorgt ervoor dat ik de grenzen opzoek. Maar dat is goed. Het heeft mijn geest geopend en voor mij draait het heel erg om onafhankelijkheid.”

Volgens Heidi is Charlotte fitter en sterker dan ooit. “Ze heeft nu meer energie en kan harder trainen. Ze heeft een geweldige drive, anders had ik haar ook niet getraind. Ze besloot zelf iedere week te komen - dus dat doet ze ook.”

Charlotte benadrukt dat ze alleen maar bokst voor zichzelf. “Ik wil sterker en onafhankelijk worden en slagen. Ik doe dit voor niemand anders dan mijzelf. Dit is mijn keus.”

Bron: Daily Mail

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×