Direct door naar content
Scholing voor sportverenigingen: Gedrag (g)een Probleem afbeelding nieuwsbericht

Scholing voor sportverenigingen: Gedrag (g)een Probleem

23 oktober 2017

Bijna elke trainer of begeleider loopt er tegenaan. Kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Bij het ene kind zijn deze erger en moeilijker om mee om te gaan tijdens een training dan bij het andere. Tijdens de gratis workshop ‘Gedrag (g)een probleem!’ krijgen trainers / coaches van verenigingen handvatten om hiermee om te gaan. Het resultaat? Een veiliger sportklimaat voor trainers en sporters. Trainers / coaches van verenigingen uit de gemeente Woerden zijn welkom op dinsdag 21 november 2017 van 18.45 tot 21.15 uur. Locatie is de gymzaal van de Andersenschool Dr. Kuyperlaan 17 in Woerden. Aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen aan elzemieke.van.empel@sportserviceprovincieutrecht.nl.  

Workshop
Het kan moeilijk zijn om kinderen met gedragsproblemen al dan niet veroorzaakt door een beperking van de juiste begeleiding te voorzien. Het is lastig om als trainer niet uit je slof te schieten als een speler voor de zoveelste keer niet oplet. Hoe is probleemgedrag te voorkomen? En hoe in te grijpen als het toch mis gaat? Dit zijn vragen die centraal staan in de workshop. De workshop wordt gegeven door Arjan Pruim, expert op het gebied van omgaan met probleemgedrag.

Interactief
Het wordt een interactieve avond met de nadruk op hoe theorie in de praktijk gebruikt kan worden. De avond vindt plaats in een zaal, maar is ook bedoeld voor sportverenigingen die buiten actief zijn. Zowel verenigingen met een ‘speciaal’ aanbod als verenigingen met regulier aanbod die kinderen en/of jongeren met gedragsproblemen in hun teams hebben, zijn welkom.

Aanmelden en meer informatie
De workshop wordt georganiseerd door Team Sportservice provincie Utrecht, Beweegteam Woerden en Link2Sport in samenwerking met het Hanze Instituut voor Sportstudies. Kaderleden van verenigingen uit de gemeente Woerden zijn welkom en kunnen de workshop gratis bijwonen. Aanmelden kan tot en met 14 november door een e-mail te sturen aan elzemieke.van.empel@sportserviceprovincieutrecht.nl. Deelnemers dienen in sportkleding te komen. Met vragen of voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Elzemieke van Empel van Team Sportservice provincie Utrecht via telefoonnummer 030 – 209 99 98.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×