Direct door naar content
Tommy Hilfiger komt met een kledingcollectie voor mensen met een handicap afbeelding nieuwsbericht

Tommy Hilfiger komt met een kledingcollectie voor mensen met een handicap

07 november 2017

De Amerikaanse modeontwerper Tommy Hilfiger wil bewijzen dat mode en een lichamelijke handicap prima hand in hand gaan. En daarom kondigde hij een collectie aan speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking.

De collectie is niet veel anders dan zijn ‘normale’ ontwerpen, zij het dat deze items zijn voorzien van een magnetische- of klittenbandsluiting, aangepaste armgaten en naden voor verschillende lichaamstypen. Dat betekent geen gehannes meer met knopen en ritsen. De stukken zijn ook zo ontworpen dat het voor verzorgers een stuk eenvoudiger wordt om iemand met een handicap aan te kleden.

Het nieuws is door gehandicaptenorganisaties wereldwijd vol lof ontvangen. “Ik verwelkom deze collectie en denk dat het absoluut ergens op slaat”, zegt Philip Connolly, woordvoerder van de Disability Rights-organisatie in Engeland. “Ik ben zelf het gevoel in mijn vingers verloren als gevolg van Parkinson en heb daarom steeds meer moeite met knopen en manchetten. Het mooiste van dit alles is dat Tommy Hilfiger niet een collectie heeft ontworpen die anders is dan zijn andere lijnen. Hij heeft simpelweg wat aanpassingen gemaakt om meer keus te bieden qua sluiting en vormen.”

Connolly vindt het initiatief dan ook een grote vooruitgang. “Iedereen heeft het recht van mode te genieten. Op deze manier wordt kleding gedemonstreerd door de mensen die het daadwerkelijk dragen. We hebben dan misschien niet de maten van een standaard model, maar aan de andere kant: dat hebben de meeste mensen niet.”

Dat is dan ook precies wat Hilfiger wil: mode maken voor iedereen. “Er zijn al andere, kleinere ontwerpers die ons tegemoet komen, maar dit biedt een nog bredere erkenning. Hij verschuift het debat hierover naar het midden van de modeindustrie.” Volgens Connolly zou de ontwerper zelfs nog verder kunnen gaan. “Door mensen aan te nemen die zelf ook een handicap hebben. In retail, zoals de verkoopassistenten, maar ook op de ontwerpafdeling.” De eerste stap is in ieder geval gezet. Go Tommy!

Bron: The Telegraph. Beeld: Instagram

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Barbie gaat paralympisch zitskiën!

'Meer ruimte nodig voor aangepast fietsen'

De sportieve ambassadeur neemt je mee!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×