Direct door naar content
Claire (37) kreeg een dwarslaesie – en ging toen even 16 kilometer lopen afbeelding nieuwsbericht

Claire (37) kreeg een dwarslaesie – en ging toen even 16 kilometer lopen

18 november 2017

In 2007 brak Claire Lomas haar rug toen ze van een paard viel. Ze raakte daardoor vanaf de borst verlamd. Dankzij een speciaal bionisch pak slaagde ze er toch in om binnen 24 uur de 16 kilometer lange Great South Run in Engeland te lopen.

Het revolutionaire Rewalk Suit is een soort robot-pak dat haar in staat stelt om te lopen. En niet zomaar een blokkie om: Claire stelde zichzelf voor de uitdaging om de Great South Run in Portsmouth te voltooien. Met behulp van het pak en een paar krukken liep ze dag én nacht door om haar missie te volbrengen.

Dankzij applaus en aanmoedigingen langs de route, trotseerde ze wind en regen. Ondertussen deelde ze op Twitter updates van haar tocht. Toen haar 5 jaar oude dochter Maisie en haar 9 maanden oude dochter Chloe haar aan de finishlijn stonden op te wachten, werd ze - begrijpelijkerwijs - overmand door emotie.

Voordat ze aan de route begon, had ze geen idee of ze het zou halen. “Ik ben iedereen die me gesteund heeft dankbaar. Er zijn wel wat tranen geweest. Ik ben moe, maar sta nog steeds te stuiteren van opwinding. Hopelijk kan ik nu een nachtje goed slapen”, zei Claire na afloop.

Ze deed het niet alleen om zichzelf wat te bewijzen. Met haar wandeltocht zamelde ze 4000 pond in voor de Nicholls Spinal Injury Foundation. “In mei was mijn ongeluk tien jaar geleden. Als ik terugdenk aan die eerste twee jaar had ik het geweldig gevonden als iemand me toen had verteld wat de toekomst voor me in petto had. Destijds voelde het leven zo leeg met zoveel donkere dagen. Ik heb mezelf gedwongen kleine kansen te pakken die weer hebben geleid tot grotere dingen. Er waren heel veel kleine stapjes voor nodig om hier te komen.”

Bron: The Guardian

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Semi-autonome auto geeft coureur met dwarslaesie zelfstandigheid terug

Word circusartiest bij het circustheater!

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×