Direct door naar content
Sex and the city-schrijver maakt comedyserie met acteurs met syndroom van Down afbeelding nieuwsbericht

Sex and the city-schrijver maakt comedyserie met acteurs met syndroom van Down

09 november 2017

De maker van de successeries Sex and the City en 2 Broke Girls komt op de proppen met de comedy Love you more. In de serie is een grote rol weggelegd voor acteurs met het syndroom van Down.

De comedyserie draait om Karen Best. De vrouw is therapeut in een verzorgingsinstelling voor jongvolwassenen met het syndroom van Down. Karen wordt omschreven als ‘een grote vrouw met een grote persoonlijkheid en een grote liefde voor chardonnay’. Ze heeft nogal wat fouten gemaakt als het aankomt op mannen en heeft weinig eigenwaarde, maar wel een groot hart en een grote liefde voor haar werk.

Michael Patrick King, de bedenker van de serie, ging op bezoek bij een instelling waar volwassenen met Down intern wonen, terwijl hij aan het concept werkte. “Toen ik de vrouw die de instelling runde vroeg naar haar karaktereigenschappen die haar goed maakten in haar werk zei ze: mijn humor. Haar reactie en de daaropvolgende gesprekken gaven met het gevoel dat we niet alleen op het goede pad waren, maar ook onze harten op de goede plek hebben.”

In de serie krijgen negen acteurs tussen de 20 en 40 jaar met het syndroom van Down een prominente rol. “Hoewel het de bedoeling is om deze personages te portretteren als individuen met verschillende persoonlijkheden, hebben ze één ding gemeen: hun kunde om lief te hebben. Hun pure, open en enthousiaste liefde voor Karen is het hart van de serie.”

De makers willen de serie zo realistisch mogelijk maken. “De bewoners hebben dezelfde persoonlijkheidsconflicten, worstelingen en verschillende standpunten die je in iedere groep mensen vindt.”

Morgen, vanaf 10 november is de eerste pilootaflevering van Love you more via Amazon te zien.

Bron: Disability Scoop

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Uniek Sporten is het wapen voor meer paralympisch succes”

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×