Direct door naar content
Best knap: een hindernisloop als je niks kunt zien  afbeelding nieuwsbericht

Best knap: een hindernisloop als je niks kunt zien

15 november 2017

Op zijn twaalfde kwam Omar Dabaoui (48) uit Marokko naar Nederland. Hij blonk als kind uit in voetballen, judo, zwemmen en atletiek. Zijn plan was om na de middelbare school naar de CIOS te gaan om zich op te leiden tot sportinstructeur. Dat ging niet door. Op zijn twintigste krijgt Omar een netvliesontsteking waardoor hij langzaam maar zeker blind werd. 

Maar zijn beperking weerhoudt hem niet om te stoppen met sporten. Zo speelt hij tafeltennis speciaal voor mensen met een visuele beperking. Daarnaast doet hij nog aan zwemmen, voetballen, fitness en fietsen. Ook doet hij regelmatig mee aan reguliere sportevenementen, zoals Venlo Stormt (een hindernis loop). Best knap als je dus helemaal niks kan zien! Omar gaat geen uitdaging uit de weg, dus besloot hij om samen met een buddy mee te doen aan Venlo Stormt. Hij volstond nagenoeg alle hindernissen en kwam voldaan over de finish. Wat een prestatie!

Dit jaar heeft Omar ook nog meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse. Dat deed hij voor het X-Toppers project van ‘Iedereen kan Sporten’. Dit project geeft mensen met een beperking de kans om deel te nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Zo namen er nog eens 65 mensen met een beperking deel aan de X-Toppers 2017. Dus als er een boodschap is die Omar en het project ‘Iedereen kan Sporten’ uitdragen, dan is het wel deze: Kom van de zijlijn!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×