Direct door naar content
Daniel is autistisch, maar tijdens hardlopen voelt hij dat hij meetelt afbeelding nieuwsbericht

Daniel is autistisch, maar tijdens hardlopen voelt hij dat hij meetelt

02 november 2017

Stel je voor: je zou maar voor een maand in China gedropt worden. Hoe zou dat zijn? Je ziet wat er om je heen gebeurt, maar je begrijpt de buitenwereld niet. Dat is namelijk hoe Daniel (17) de wereld ervaart.

Daniel heeft verschillende vormen van autisme en loopt daardoor emotioneel  en communicatief vast. Toen hij op voetballen ging, hij begreep hij de mensen niet. Zelfs als ze gewonnen hadden was hij boos. Daarna is Daniel survivallen gaan proberen. Hier bleek hij veel talent voor te hebben, hij behaalde steeds hogere categorieën. Maar hoe hoger de categorie, hoe lastiger de opdrachten werden. Zoekende naar een nieuwe uitdaging is Daniel samen met zijn vader triatlon gaan doen. Zijn vader deed dit al langer en heeft zijn zoon hierin kunnen begeleiden. Helaas was het schakelen tijdens het fietsgedeelte te ingewikkeld voor hem.

Maar hardlopen, dat was wel zijn sport! Hardlopen is duidelijk: je trekt je schoenen aan en gaat van A naar B. Daniel is snel en rent makkelijk met de anderen mee. Het sporten heeft Daniël enorm geholpen. Waaruit dat blijkt? Zijn medicijnen zijn gehalveerd, hij heeft rust en kan zijn ei kwijt. Na het hardlopen is zijn hoofd leeg en kan hij de rest wat makkelijker aan. Daniël is hierdoor ook veel meer in contact met de buitenwereld.

Sneller zijn dan de vorige keer, dat is wat Daniel elke week weer doet uitkijken naar de training. Zijn grote voorbeeld is Churandy Martina, de altijd vrolijke hardloper.  Want daar houdt hij van: snelheid en platte humor.

Ieder mens heeft succes stories nodig. Voor Daniel is dat het hardlopen. Dat is iets waar hij in uitblinkt, en waarin hij voelt dat hij meetelt en meedoet.

Verdient Daniel volgens jou de titel Uniek Sporttalent? Breng dan hier een stem uit!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zelfstandig ‘vliegen’ met speciale brace

Olympic Festival: demonstratieduel rolstoelhandbal grote blikvanger op dag van inclusie

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×