Direct door naar content
"Rik is door de bokslessen enorm vooruitgegaan" afbeelding nieuwsbericht

"Rik is door de bokslessen enorm vooruitgegaan"

01 november 2017

'Het verhaal van': Rik (11) uit Hoofddorp.

Op woensdagmiddag, in een klein gymzaaltje in Hoofddorp, kan de 11-jarige Rik zich flink uitleven tijdens de wekelijkse boksles. Onder leiding van Rawinder Klijnman traint hij met een groep die bestaat uit kinderen die door een (lichte) beperking wat extra ondersteuning nodig hebben tijdens het sporten.

Rik woont in Hoofddorp en heeft een lichte vorm van autisme (PDD-NOS). Door deze beperking was het voor Rik lastig om een geschikte sport te vinden. “Rik heeft door zijn autisme iets meer ondersteuning nodig tijdens het sporten in de vorm van rustige uitleg, duidelijke instructies en begeleiding. Vaak ontbrak dit bij reguliere sportgroepjes en miste hij hier de aansluiting. Maar ook bij een aantal g-groepen voelde Rik zich niet op zijn plaats”, aldus Amber, de moeder van Rik.

Via het project PAST van Sportservice Haarlemmermeer kwamen Rik en Amber in contact met de regioconsulent aangepast sporten. Na een aantal proeflessen en verschillende sporten te hebben geprobeerd, kwam Rik uiteindelijk terecht bij de boksgroep van Rawinder Klijnman. Het groepje bestaat uit kinderen met een licht verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Rawinder weet de kinderen te motiveren en probeert ze hun eigen grenzen te laten verleggen. Amber: “Rawinder is een goede trainer, die erg geduldig is en rustig de oefeningen uitlegt. Hij geeft duidelijke instructies, maar probeert de kinderen ook echt uit te dagen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. Rik is door de bokslessen enorm vooruitgegaan. Hij heeft een betere conditie, is veel sterker geworden en heeft meer zelfvertrouwen”. Sinds de start van dit boksgroepje in 2015 is het aantal deelnemers enorm toegenomen. De groep is inmiddels zo hecht dat een aantal ‘boksers’ afgelopen zomer met elkaar is gaan zeilen op de Toolenburgerplas. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×