Direct door naar content
Kijk eens wat zij doen op het basketbalveld afbeelding nieuwsbericht

Kijk eens wat zij doen op het basketbalveld

03 november 2017

Basketbalvereniging Pigeons is legendarisch. Niet alleen bestaat de vereniging al bijna 40 jaar en zijn er hier heuse basketbalsterren grootgebracht. Er is ook een rolstoelbasketbalteam actief. De Pigeons ons wheels maken hun furore, en de junioren maken binnenkort ook hun debuut.

Want sport verbindt, dus bij Pigeons wordt er niet gekeken naar leeftijd, gender, afkomst, een beperking of dat je grote voeten hebt. Iedereen is gelijkwaardig en iedereen moet de mogelijkheid hebben  om te sporten en in het geval van Pigeons, om te basketballen.

Dat maakte de vereniging groot. Er spelen nu 150 leden, waarvan vijftien Pigeons on wheels! Dit team bestaat uit allemaal kanjers met allen hun eigen verhaal. De aanvoerder van het team is Björn, een basketballer in hart en nieren, die te kampen kreeg met spierdystrofie en reuma. De Pigeons on wheels groeien in hun prestaties met de week en hebben een techniek waar je u tegen zegt.

Nog meer leuk nieuws: De junioren Pigeons on wheels maken volgend seizoen ook een start. En niet alleen dat, de vereniging wil het nog veel breder trekken in de toekomst op gebied van gehandicaptensport. Hoe dan? Door middel van clinics bij revalidatiecentra, want zo bereik je de doelgroep het snelst.

De basketbalvereniging is niet alleen sportief, het is er ook gezellig. De leden vormen een hechte groep. Veel vrijwilligers springen bij, niemand is er vies van om de handen uit de mouwen te steken waar nodig. Iedereen maakt deel uit van Pigeons.

Volg de Pigeons on wheels op de voet, want met hun aanvoerder Bjorn gaan ze voor de eredivisie!

Verdienen de Pigeons volgens jou de titel Uniek Sporttalent? Breng dan hier een stem
uit!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Met geleende handbike ontdekte Bas nieuwe passie

Jochem Leemans: "Denk in oplossingen!"

“Zonder juist hulpmiddel verlies je je sportplezier”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×