Direct door naar content
Noa (10) rijdt met minimale ondersteuning op het grootste paard van stal afbeelding nieuwsbericht

Noa (10) rijdt met minimale ondersteuning op het grootste paard van stal

04 november 2017

Noa heeft tijdens haar geboorte een zuurstoftekort gehad waardoor ze een zware motorische beperking heeft. Dat betekent dat ze niet kan praten, lopen en zonder ondersteuning niet kan zitten. Maar dat betekent niet dat Noa geen leuke dingen kan doen!

Noa communiceert doormiddel van oogbesturing, en ze heeft een hele hoop te zeggen! Want een sterke wil, dat heeft ze. Bij haar geboorte is er tegen haar ouders gezegd dat ze niks anders zou kunnen dan liggen. Maar Noa bewijst het tegendeel, ze doet niet één sport, maar wel vier.

Noa rijdt niet alleen paard, maar doet aan judo, beklimt zelfs wanden en binnenkort start ze met racerunning. Het racerunnen is nog nieuw voor haar, maar aan enthousiasme ontbreekt het haar niet. Tijdens de informatieavond bij de atletiekbaan heeft ze gelijk een hele ronde gelopen. Noa laat zich niet beperken. Het winnen van een wedstrijd in een lichaam dat niet doet wat je wilt, hoe leuk is dat.

Ook wat paardrijden betreft, wil Noa altijd meer. Ze begon op een kleine pony, maar kwam er al snel achter daar geen uitdaging in zat. Na een aantal lessen vond ze het tijd om op een groot paard te stappen. Nu rijdt Noa met minimale ondersteuning op het grootste paard van stal. Ze bereikt wat ze wil bereiken. De moeder van Noa, Corina, heeft daarom besloten om met haar baan te stoppen en en vader Patrick rijdt haar naar alle sporten. Op deze manier kunnen beide ouders Noa intensief begeleiden en ondersteunen in haar dromen. Want Corina en Patrick merkten dat Noa zo snel dingen leert, en het verdient om zichzelf te verder te ontwikkelen.

Noa kijkt ontzettend op naar haar tweelingzus Jordan. Ze wil alles doen wat haar zus ook doet, maar dan wel op haar eigen manier. Zo heeft ze meegedaan aan de City Run in Hilversum. Daar trok ze alle aandacht. Voor Noa is het net alsof iedereen voor haar komt en applaudisseert. Ze trekt alle ogen met haar altijd stralende lach.

Noa heeft een zware beperking, maar voor haar is alles goed en geniet ze. Een simpeler boodschap kan er niet zijn. Daar kunnen we allemaal nog wel een voorbeeld aan nemen.

Heeft Noa een lach op jouw gezicht getoverd vandaag? Stem dan op haar, via deze link.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Ik wil anderen laten zien wat mogelijk is”

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×