Direct door naar content
Ondanks haar spierziekte is Melissa (15) met haar handboog beducht  afbeelding nieuwsbericht

Ondanks haar spierziekte is Melissa (15) met haar handboog beducht

05 november 2017

Melissa heeft de spierziekte Myasthenia Gravis, gecombineerd met hypermobiliteit. Dit zorgt ervoor dat Melissa erg flexibel is en dat haar spieren vaak zwak en vermoeid zijn. Melissa is handboogschutter, en met de fysieke klachten die ze heeft, is dat geen koud kunstje.

Maar waarom doet ze het dan, zul je denken. Omdat handboogschieten haar met de paplepel is ingegoten. Haar ouders schieten en inmiddels ook haar broer en zelfs haar kleine zusje doet mee. Ze wordt dan ook 2 tot 4 keer in de week getraind bij Concordia Zeeland door ‘ons mam’, zoals Melissa haar moeder. Binnen de handboogverenigingen is Melissa bekend. Niet omdat ze de enige paraschutter is daar. Iedereen kent haar vanwege haar doorzettingsvermogen, passie en lust voor het schieten.

Omdat Melissa fysieke klachten kreeg tijdens het schieten, gebruikt ze nu een compoundboog. Dat is een boog die heel goed vast te houden is, en die ze lichter kan maken als het fysiek iets minder lekker gaat. Melissa schiet nu vanuit haar rolstoel en met behulp van een pols release.

Ook al is ze pas 15 jaar, ze heeft toch al vier titels op haar naam staan, waaronder Nederlands kampioen aangepast sporten. Voor Melissa is handboogschieten een ontspannende sport: je maakt je hoofd leeg, ze voelt zich gerespecteerd en het brengt haar in contact met medeschutters voor de dagelijkse dosis kletsen. Haar doel is dan ook om deze parasport op de kaart te brengen, want ook met meerdere beperkingen is handboogschieten een sport die je altijd kan blijven doen.

Melissa gaat door met haar handboog. Al voelt ze zich soms zo beroerd en lijkt haar lichaam het niet toe te laten, ze gaat door tot de laatste pijl is weggeschoten. Want niet geschoten is altijd mis!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×