Direct door naar content
De sport die Ada leuk vond bestond niet  afbeelding nieuwsbericht

De sport die Ada leuk vond bestond niet

08 november 2017

Handbalvereniging CSV in Castricum is in Nederland als eerste gestart met een rolstoelhandbalteam onder leiding van Ada Stam. Tijdens haar revalidatie werd haar gevraagd welke sport ze graag zou willen doen. Daar hoefde Ada niet lang over na te denken. Handbal! Het enige probleem was dat er nog helemaal geen rolstoelhandbal bestond!

Maar wat er nog niet is, kan komen, dacht ze.
Ze kreeg CSV Castricum, de club waar ze altijd heeft gespeeld,  zo ver om een team op te richten. Onder leiding van aanvoerster Joyce van Haaster kwam het uiteenlopende team, bestaande uit 13 leden, elke week samen om zich in het zweet te werken. Om meer naamsbekendheid te krijgen, heeft het team twee jaar lang demo’s gespeeld. Met resultaat. Inmiddels zijn er zes rolstoelhandbalteams in Nederland en daardoor dus ook tegenstanders om tegen te spelen. De clubs komen één keer in de maand samen vanuit alle hoeken van het land voor een competitiedag.

In 2015 werd CSV door de Nederlandse handbalbond uitgenodigd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap in Oostenrijk. Het team ging zonder enige verwachting de competitie in. Andere landen waren tenslotte al veel langer bezig met het beoefenen van deze sport. Voor het team Nederlandse team dat met knikkende knieën op het veld stond, kon het niet beter uitpakken dan dat het deed. Ze wonnen alle wedstrijden en haalde goud binnen! Maar het bleef niet alleen bij de titel Europees Kampioen: ook zijn ze uitgeroepen tot sportploeg van Castricum 2016 en Nederlands kampioen 2017.

Dit heeft het rollende team dichter naar elkaar toe doen groeien. Ondanks het binnenhalen van deze titels, is het team nog niet klaar met dromen. Het uiteindelijke doel is om rolstoelhandbal paralympisch te krijgen. Dan kunnen ze op naar de wereldtitel.

Help jij het rollende handbalteam mee aan hun vierde titel, Uniekporttalent 2017? Stem dan nu op CSV via Uniek Sporten.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×