Direct door naar content
Zo maakt Peter zijn hoofd leeg aan het eind van de week afbeelding nieuwsbericht

Zo maakt Peter zijn hoofd leeg aan het eind van de week

07 november 2017

Peter (29) heeft een verstandelijke beperking. In het dagelijkse leven komt hij langzamer mee dan de rest omdat hij moeite heeft met rekenen, lezen en schrijven. Maar zie je hem op schaatsen en hij is niet bij te houden!

Al van jongs af was hij veel op het ijs te vinden. Zijn moeder Ria is namelijk ook schaatsster. Peter bleek talent te hebben. Hij is al zes jaar lid van de G-ploeg  bij de IJsclub Voorwaarts in Katwijk.

Doordeweeks werkt Peter bij een supermarkt en op zaterdagavond kan hij zich even  helemaal ontspannen en zijn hoofd leegmaken op de schaatsbaan. Maar tijdens de training is het natuurlijk niet alleen maar ontspannen, Peter is druk bezig met het opbouwen van en nog betere conditie om zo fit mogelijk aan de start te staan bij zijn volgende wedstrijden. Peter heeft afgelopen jaar meegedaan aan de Special Olympics World Wintergames in Oostenrijk. Daar werd het harde trainen beloond en heeft hij onder andere een zilveren medaille gewonnen op de 500 en 330 meter.

Sven Kramer achterna, dat zou het mooiste zijn. Maar voor nu is Peter blij dat hij kan sporten en dat iedereen, op welk niveau dan ook, met of zonder beperking, hier de kans voor krijgt.

Stem jij schaatskoning Peter naar de top? Dat kan hier!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Mitch en Chantal vonden in handbike nieuwe kracht

Begin nu met bocce voor de Special Olympics!

Liveshow G-sportweekend Inside met Hans Kraay

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×