Direct door naar content
Martin Luther Kingschool gestart met Young Athletes afbeelding nieuwsbericht

Martin Luther Kingschool gestart met Young Athletes

06 november 2017

De Martin Luther Kingschool in Purmerend is de eerste school in Nederland die meedoet aan Young Athletes. Dat is een landelijk sportprogramma gericht op motorische ontwikkeling, een gezonde leefstijl en sociale integratie van jonge kinderen met een verstandelijke beperking. De kinderen doen met veel enthousiasme mee aan de activiteiten van dit project. De pilot is een samenwerking van diverse lokale sportaanbieders, de school, sportorganisatie Spurd en het landelijke Special Heroes. Die landelijke organisatie wil kinderen en jongeren met een beperking laten ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn.

Het gaat bij de proef op de Martin Luther Kingschool in het bijzonder om kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar met een verstandelijke beperking. De aanpak is er onder meer op gericht de individuele mogelijkheden van kinderen te stimuleren, waarbij de persoonlijke ontwikkeling het uitgangspunt is. Op basis daarvan gaan kinderen en ouders een gewoonte van regelmatig bewegen ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is dat de kinderen bij een sportvereniging of andere sportaanbieder blijven sporten. Eventueel is aangepast sporten via Special Forces bij een gewone sportvereniging dan een leuke en sportieve keuze. De wijkbuurtsportcoach van Spurd en de vakleerkracht lichamelijke opvoeding van de Martin Luther Kingschool coördineren gedurende het schooljaar de activiteiten.

Op de school voor speciaal onderwijs staat na de herfstvakantie judo centraal, judovereniging Itaikan is dan partner. De eerste lessenreeks in samenwerking met RugbyClub Waterland is succesvol afgerond, vijf kinderen zijn inmiddels naar de sportclub geweest. Na de kerstvakantie start bewegen op muziek. De aanpak stimuleert ouders om ook buiten schooltijd regelmatig aandacht te geven aan een gezonde leefstijl. Zo kunnen zij op het extranet van de school zien aan welke lessen en activiteiten hun kind heeft meegedaan. De betrokkenheid van ouders is van belang voor het behalen van de gewenste resultaten van de aanpak Young Atletes met als doel sportplezier voor elk kind in combinatie met het bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×