Direct door naar content
Suzie (9) is gek op zwemmen afbeelding nieuwsbericht

Suzie (9) is gek op zwemmen

08 november 2017

Suzie mist haar hand en een deel van haar onderarm, maar zelfs met één peddel, zwemt ze als de beste.  Of dat lastig is? Nee hoor, Suzie zwemt gewoon mee bij een reguliere zwemvereniging en is net zo goed als de rest.

Wat haar bijzonder maakt is haar focus, en die focus is best knap als negenjarig meisje. Ze werkt hard en is gewoonweg gek op bewegen. Zwemmen doet ze nu twee jaar, maar daar blijft het niet bij. Zelfs na haar zwemtraining zit ze nog boordevol energie en is ze aan klimmen, springen of basketballen.

Binnen de club is er niemand die nog merkt dat Suzie een hand mist. De meisjes motiveren elkaar als een team, maar de wedstrijden in andere zwembaden zijn lastiger. Het brengt natuurlijk al een hoop spanning met zich mee om te moeten presteren. Maar wat het voor Suzie moeilijk maakt, is dat ze zich bekeken voelt in een zwembad vol leeftijdgenootjes met twee handen. Vaak wordt er nog extra aandacht besteed aan dat ze zo goed meekomt met de rest, zonder hand. Maar Suzie heeft daar helemaal geen behoefte aan want ze voelt zich net als de rest wanneer ze in het water ligt. Ze hoopt dan ook meer kinderen met een beperking het zwembad in te krijgen, want ook met een beperking kun je uitblinken in sport.

Wanneer ze in het water springt, verdwijnen al haar zorgen, verschijnt er een lach en zie je haar helemaal ontspannen.

Stem hier op deze zwemkanjer!

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Jacco vond op de golfbaan rust in zijn hoofd

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Hoe kies je een sport voor jouw kind met autisme?

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×