Direct door naar content
Nicole (16, verlamd): ‘Wakeboarden, strandzeilen, curling, WCMX: waarom kiezen?’ afbeelding nieuwsbericht

Nicole (16, verlamd): ‘Wakeboarden, strandzeilen, curling, WCMX: waarom kiezen?’

09 november 2017

Nicole (16) is geboren met Spina Bifida waardoor ze verlamd is vanaf haar navel, maar dit weerhoudt haar er niet van om te sporten! Eén sport was niet genoeg voor Nicole. In haar vrije tijd doet ze aan wake boarden, strandzeilen en WCMX. Voor dit laatste moet je een echte waaghals zijn, afgelopen weekend stond Nicole namelijk boven op een onwijs hoge schans in haar rolstoel. But she did it!

Nicole lijkt een geboren kampioen. In 2012 werd ze Nederlands kampioen Priksleeën voor meisjes. Maar de ijshal waar Nicole trainde werd gesloopt, dus ging ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Op internet kwam ze de Curlingclub Friesland tegen met als enige van Nederland een rolstoelcurling team. In eerste instantie was Nicole nog niet overtuigd. Schuiven met een steen over het ijs, zit daar wel uitdaging in? Maar curling bleek toch wat lastiger dan het over deed komen op televisie. En Nicole is gek op uitdagingen.

Volgende maand is haar eerste internationale curlingwedstrijd. Samen met het team, bestaande uit acht rolstoelers en tien lopers, traint ze keihard aan haar tactiek. Voor Nicole is het vooral de gezelligheid waar ze naar uitkijkt. Nicole is nog maar net begonnen aan de opleiding CIOS Sport en Bewegen, dus dat momentje ontspanning dat ze krijgt tijdens de training kan ze daarom goed gebruiken. Even haar hoofd leeg!

Een sporter die graag anderen motiveert en een rolstoel niet als een probleem ziet. Wie weet gaat Nicole er met de titel “Uniek Sporttalent 2017” vandoor! Een iniatief van Fonds Gehandicaptensport.

Terug naar nieuwsoverzichtAanbevolen berichten

Paardrijden met een verstandelijke beperking? Bij speciale maneges raakt jouw kind vertrouwd met een paard

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×