Direct door naar content
Eva (17, Downsyndroom) verlegt flink haar grenzen afbeelding nieuwsbericht

Eva (17, Downsyndroom) verlegt flink haar grenzen

10 november 2017

Eva (17) heeft het syndroom van Down. Voor haar is het daarom fysiek wat moeilijker om balans, coördinatie en kracht te krijgen. Maar dat weerhoudt haar er niet van om volop te sporten en van het sporten te genieten. Door te sporten gaat haar fysieke gesteldheid juist heel erg vooruit.

Het surfen stimuleert haar enorm. Het Surf Project geeft surfles aan kinderen met het Syndroom van Down, Autisme of ADHD en het project is al op drie plaatsen in Nederland actief. Juist surfen is een sport die helemaal niet voor de hand ligt voor Eva, vanwege haar beperkingen. Maar na drie lessen goed oefenen kon ze haar balans al even houden op de surfplank. Eva heeft flink haar grenzen moeten verleggen en is daardoor enorm gegroeid. Ze heeft weinig grip op haar lichaam en vindt het contact met andere mensen vaak moeilijk. Maar zolang ze zich veilig voelt, durft ze een hele hoop. Door het zand rennen naar de zee, klimmen op de plank, vallen in de zee en weer opstaan: het geeft haar een enorme adrenalinekick. Het enthousiasme van de vrijwilligers die haar begeleiden doet wonderen. Surfen geeft haar zelfvertrouwen en ze is trots op zichzelf dat ze mee kan doen aan deze stoere sport.

Na de les heeft Eva het de hele week over het surfen en heeft er alles voor over om weer op een surfplank te staan. Zelfs de fietstocht naar Zandvoort van drie kwartier is voor haar geen probleem. Eva rijdt ook paard, danst en zwemt. Paardrijden doet ze op dinsdagmiddag en op woensdagmiddag danst ze, om vervolgens nog een zeemeerminnen-duik te maken in het zwembad. Eva’s enthousiasme voor sport is onuitputtelijk. Het draagt nou eenmaal bij aan haar enorme levenslust.

Eva heeft haar plaats in de halve finale weten te veroveren. Een uniek talent boordevol energie!
Wil jij je stem uit brengen op Eva in de halve finale? Dat kan
hier.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

“Ik wil anderen laten zien wat mogelijk is”

Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met sporten

10 misverstanden over MS die ik steeds weer moet ontkrachten

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×